Meksika-Amerika Birleşik Devletleri Öğretmen Değişimi 2025'e nasıl katılabilirsiniz?

Arda

Global Mod
Global Mod
PIM 2025: Öğretmen değişimi nedir?

Program, eğitimsel işbirliğini, kültürlerarası anlayışı güçlendirmek ve pedagojik uygulamaları geliştirmek amacıyla Meksika ve ABD'den öğretmenlere komşu ülkede bir değişim ziyaretine katılma fırsatı sunuyor.

Meksikalı ve Amerikalı öğretmenlerin bu deneyimi yaşayabilmesi için girişim, Halk Eğitim Bakanlığı (SEP) ve Dış İlişkiler Bakanlığı (SRE) tarafından ve İki Uluslu Göçmen Eğitim Programı (PROBEM) ile koordineli olarak yürütülüyor.

Değişim ne kadar sürer?

2025 çağrısına göre Meksikalı öğretmenler, Amerikan Okul Bölgesi'nin ihtiyaçlarına bağlı olarak yaz veya okul yılı boyunca Amerika Birleşik Devletleri'nde üç ila sekiz hafta geçirebilecekler.

Amerikalı öğretmenler bir ila iki hafta boyunca Meksika'da olacak, ancak öğretmen değişimi yaptıkları okullarda ve federal kurumlarda olacaklar.

Gereksinimler nelerdir?

Meksikalı öğretmenler için gereksinimler

• 31 Aralık 2025 tarihi itibarıyla geçerli olan Meksika vatandaşlığı ve pasaportu.
  • Meksika veya Amerika Birleşik Devletleri'nde sabıka kaydınız yok.
  • Eğitim alanlarında mesleki derece.
  • Kesin bir randevu pozisyonuna (temel) sahip olun.
  • Öğretmen olarak minimum 3 yıllık deneyim ve eğitim projelerine ve dinamik materyallere dayalı öğrenme projelerinin tasarımı. Göçmen ve/veya ulusötesi (“geri dönen”) öğrencilerle deneyim olup olmadığını vurgulayın.
  • İngilizce dilinde yeterlilik (seviye B2) veya CENNI 12 sertifikası.
  • Belirlenen süre boyunca mevcut olmama durumu.
  • Ulusal Eğitim Seminerine katılım.
  • Programa seçilen öğretmenler için Taahhüt Mektubu'nu imzalayın.
Amerikalı öğretmenler için gereksinimler

• Amerika Birleşik Devletleri'nde vatandaşlık veya yasal ikamet.
  • İspanyolca öğretimi ve temel düzeyde hakimiyet eğitimi.
  • Öğretmen olarak ve eğitim projelerinin ve materyallerinin tasarımında en az 3 yıl deneyim.
  • Sabıka kaydının bulunmaması.
  • Meksika'ya değişime katılmak için Eğitim Bakanlığınız, Okul Bölgeniz veya eğitim topluluğu kuruluşunuzun talep ettiği tüm gereklilikleri yerine getirin.
  • Yürütülen faaliyetlere ilişkin yazılı bir raporu her iki ülkenin eğitim yetkililerine sunun.
Her iki durumda da öğretmenler, diğerlerinin yanı sıra seyahat, konaklama, yemek, yerel ulaşım masraflarının karşılanmasıyla birlikte kültürel ve mesleki alışveriş, kültürlerarası bağlamlarda eğitim metodolojilerinin geliştirilmesi deneyimine sahip olacaklardır.

👩🏻‍🏫
👨🏻‍🏫
Temel, lise veya özel eğitim öğretmeniyseniz bu inanılmaz fırsattan yararlanın!
🤓
Meksika-Amerika Birleşik Devletleri Öğretmen Değişim Programı 2025'e katılın.
🇲🇽
🇺🇸

📅
Kayıtlar 24 Ocak 2025'e kadar açık
🔗
Daha fazlasını burada keşfedin:… pic.twitter.com/MIaEXY02CP

— SEP Meksika (@SEP_mx) 6 Ocak 2025
Temeller ve prosedürler

Amerika Birleşik Devletleri'nin her eyaletinin ihtiyaç duyduğu öğretmen sayısı, Danışman Ağı ve/veya Göçmen Eğitimi Direktörleri aracılığıyla PROBEM Yönetici Sekreterliğine iletilecektir.

Meksika'da yaygınlaştırma, SEP'in Eğitim Politikası, En İyi Uygulamalar ve İşbirliği Genel Müdürlüğü (DGPEMPC), Eğitim Sekreterlikleri ve Enstitüleri ve PROBEM'in Federatif Kuruluşlardaki Devlet Koordinasyonları ve Meksika Ulusal Konseyi Ulusal Koordinasyonu aracılığıyla gerçekleştirilecektir. SORUN.

Tüm Meksikalı öğretmen adayları, PROBEM Eyalet Koordinasyonları aracılığıyla ilgili kuruluşların Eğitim Başkanları tarafından ve Amerikalı katılımcılar söz konusu olduğunda Okul Bölgeleri yetkilileri, Göçmen Eğitimi Eyalet Direktörleri ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Meksika Konsoloslukları tarafından sunulmalıdır. Amerika ve Yurtdışı Meksikalılar Enstitüsü (IMME).

Son tarih 24 Ocak 2025. Başvuru formunu, taahhüt mektubunu ve çağrının tamamını aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz: https://dgpempyc.sep.gob.mx/publicacion/45