Daha fazla para kazanmak mı yoksa bir ev ofisine sahip olmak mı Meksikalılar neyi tercih ediyor?

Arda

Global Mod
Global Mod
Meksika'da hibrit çalışma yöntemi tercih ediliyor ve bölgedeki diğer ülkelerde kişisel hayat ile iş hayatı arasında bir denge sağladığı için. Deel Latin Amerika iletişim direktörü Johanna Pacciano, çalışanlar için uzaktan çalışmanın refah, mutluluk, özerklik, coşku ve dinamizm gibi olumlu duygularla ilişkili olduğunu söylüyor.

Meksikalıların %92'si uzaktan çalışmayı daha fazla boş zamanla ilişkilendiriyorArjantinlilerle karşılaştırıldığında Kolombiyalılar ve Şilililerle birlikte uzaktan çalışmayı mutlulukla ilişkilendiren en hevesli kişiler onlar. Aslında, şahsen çalışan 10 çalışandan 7'si uzaktan veya hibrit çalışmak istiyor ve %40'ı ideal çalışma şeklinin hibrit olduğunu düşünüyor.

Halihazırda bu formatta çalışanların %62'si bu şekilde devam etmek isterken, şahsen çalışanların %52'si hibrit modaliteye geçmek istiyor. O ev ofisi veya uzaktan çalışma, birçok şirketin bu modeli benimseme konusundaki direnci nedeniyle Meksika'da daha az tekrarlanıyor.

Ayrı olarak, Ivonne López, marka ve aday deneyimi Pandapé'den, yeni nesiller için çalışma esnekliği ve hem duygusal hem de parasal olarak iyi bir maaşın pakette olması gerektiği konusunda uyarıyor. Artık kendilerinde yankı uyandıran bir kazan-kazan yoksa kişisel hayatlarını feda etmeye veya 'gömleği giymeye' istekli değiller.

Çalışma modellerinde esneklik tercih edilmesine rağmen, yüz yüze çalışma birçok Meksikalı için bir gerçeklik olmaya devam ediyor ve çoğu zaman memnuniyetsizlik yaratıyor. Ana nedenler arasında iş-yaşam dengesinin eksikliği, işe gidip gelirken boşa harcanan zaman ve büyüme ve gelişme fırsatlarının eksikliği yer alıyor. Ancak çalışanlar, özellikle şahsen çalışma ile maaş arasındaki ilişki nedeniyle bunu kabul etmektedir.

Latin Amerika Bölge Direktörü Natalia Jiménez, “Çalışma şeklimizde temel bir dönüşüm görüyoruz. Günümüzün profesyonelleri, yaptıkları işin değerini yansıtan koşullar talep ediyor. Giderek birbirine bağlanan bir dünyada esneklik ve özerklik arayışı, iş kararlarını yönlendiriyor” diyor. Deel'de.

Günümüzde maaş, istihdam kararları alınırken temel unsur olmaya devam ediyor, çünkü birçok Meksikalının iş değiştirmeyi düşünmesinin ana nedeni maaştır. Ancak tek faktör bu değil; Büyüme ve gelişme fırsatları da önemli bir rol oynamaktadır.

Dolayısıyla ankete katılan Meksikalıların %93'ü yurt dışındaki bir şirkette uzaktan çalışmak istiyor. %65'i bu konuda tecrübesi olmamasına rağmen düşüneceğini, %55'i koşullar uygun olduğu sürece başka bir ülkeye taşınmayı içeren bir iş teklifini kabul edeceğini, %36'sı ise paranın bir kısmını kazanma ihtimalinden etkilenerek tereddüt etmeden kabul edeceğini söyledi. maaş yabancı para cinsinden.