Corona aşılanmış aktrisler “sağ köşeye itilir”

oburefe

Member
Sonuçta bir sahneniz var. Christine Prayon ve Felicia Binger, Kreuzberg'deki BKA Tiyatrosu'nda sahne alacaklar. İki aktris akşam “Test Merkezi” nin üzerine yazdı. Zaten Magdeburg, Dresden, Stuttgart ve Hamburg'da hareket halindeydiler. Ayrıca bazı küçük yerlerde, İsviçre'de bile. Ve bu Cuma tekrar misafir olacağınız Berlin'de. Bir aşama elbette iki aktris için bir mesele değildir, bu program ve bu konu ile değil: Vac sonrası. Christine Prayon, “Eylül ayından bu yana birkaç yüz organizatör istedik, ancak taahhütleri iki elle sayabiliriz” diyor. “Çoğu konuya dokunmaktan korkuyor.”

Koronavirüsün Almanya'ya yayılmasından bu yana beş yıl geçti ve bazen zor sosyal sonuçları olan bir sağlık krizi başlattı. Bir aşı kampanyası beş yıl önce başladı, ancak yine de herhangi bir aşı için dışlanamayan tabu gibi görünüyor: yan etkiler, aşırı durumlarda, bu durumda VAC sonrası aşı hasarı. Bu ülkede bin kişinin etkilenmesi muhtemeldir. MRNA teknolojisine göre yeni bir aşı verilen ve hastalanan insanlar. Christine Prayon ve Felicia Binger dahildir.

Mart başında bir gün. Güneş, Berlin pusundan geçer, aktrislerin hiciv akşamlarını anlattığı Alexanderplatz'daki bir ofis deliği evinin odasını parlar. Olası birçok semptomu ile muzdarip olduğunuz sendromdan. Christine Prayon ile, özellikle kalbi ile sınırlıdır, düzenli olarak bir kazaya yol açar, fiziksel çöküşe yol açar. Örneğin, bir gün önce, kendisine ortaya doğru yol almayacağını sorduğunda.

Öte yandan Felicia Binger, genellikle yorgunluk olarak adlandırılan, ancak yorgunluk veya yorgunluktan çok daha fazlası olarak adlandırılan ben/CFS'den muzdariptir. Küçük bir lif nöropatisi var. Vücudunuzdaki ince sinir lifleri hasar görür, bu da kas seğirmesine ve kas ağrısına, batmaya, yanmaya yol açar. Onunla her zaman pistten en ufak çabaları attığı aşamalar vardır.

Eğer acılarını ve başkalarından muzdarip olduğunu tanımlarsa, sık sık anlaşmazlık ile karşılaşır. “Birisi kanser olduğunu söylüyorsa, herkes altında bir şey hayal edebilir” diyor. “Sahip olduğumuz şeyle çok daha zor.”

Bir korona enfeksiyonunun geç sonuçları olan Covid sonrası, medya raporlama konusu ve daha büyük bir halk konusunda bilinirken, VAC sonrası Pandemik üzerinden geriye dönük olarak gerçekleşmemektedir. Prayon ve Binger bunu değiştirmek istiyor. Bu yüzden hiciv işlemini seçtiler. Akşamı iki parçaya ayırdılar. İlk olarak, aynı derecede kurgusal bir editörle Post Vac hakkında çok kişisel bir kitap yazan kurgusal bir kabare sanatçısı arasında bir diyalog oynuyorsunuz. Christine Prayon “Devamsızlık Notu” başlıklı böyle bir kitap yazdı. Siz, 50 yaşındaki kabare sanatçısı, ZDF'de “Today Show” dan bilinen. Sahnedeki diyalog hayali. Ancak, iletişim ve empati yapamama gerçek bir yetersizliği açıklar.

“Örneğin, kabare sanatçısı ne kadar bitkin olduğunu bildirirse,” diyor Prayon, “editör bunu bildiğini yanıtlıyor ve bu gibi durumlarda bir seri Netflix'e bakıyor veya karnına bir sıcak su şişesi koyuyor.” Seyirci bu konuda gülüyor. “Belki seyirciler geliyor: zor konuya gülmek özgürleştirici.”

İkinci bölümde, Prayon ve Binger başka bir sahne oynarlar. O zaman izleyicilerinizle görüşeceksiniz. “Bunların daha yüksek olduğunu düşünebilirsiniz, ancak doğal olarak evde değiller,” diye açıklıyor Prayon. Ve Binger şöyle diyor: “Seyirci çok farklı insanlardan oluşuyor. Zaman zaman yaptığımız küçük anketler aracılığıyla biliyoruz. Vac sonrası etkilenenleri kim bilebilir? Bunlar en çok. Kim aşı değil? Nasıl aşılandık? Bu ölçekleri korur.

Christine Prayon (sağ) ve Felicia Binger: “Gereken şeyi yapıyoruz, ama yine de çok zor.”Ina Schoenenburg/Ostkreuz

Dayanışma yerine anlaşmazlık – ne doktor ne de aile ona inanmadı

İzleyiciler kadar farklı akşamlar, tepkiler, ortaya çıkan konuşmalar, sonuçta her zaman bir soru etrafında dönüyor: Koronavirüsün yaklaşan krizleri çekmesi için hangi öğretiler? Christine Prayon, “Gerekli olanı yapıyoruz ama yine de çok zor” diyor. Sıkışmış inançları çizen sınırların üstesinden gelmek istiyorlar. Henüz büyük olanda gerçekleşmemiş olan küçük olanda siyasi bir yeniden değerlendirme deniyorlar.

Başlangıçta, Prayon'un kendisi aşı hasarı hakkında konuşmakta zorlandı. “Dikkatli olmam gerektiğini düşündüm, ne dediğime dikkat etmeliyim.” Kamu düşmanlığının başladığı zamandı. “Yemin” olarak hakaret edildi, “doğru” siyasi bir tavırla “komplo teorisyeni” yaptı. “Bu saçma. Kabare bıraktım ve sağ köşeye itiyorum. “

Alexanderplatz'da şimdi 13:00 Christine Prayon ve Felicia Binger, bir saatin dörtte üçü boyunca programlarını rapor ediyorlar, motivasyonlarını açıklıyor ve yanıtı açıklıyorlar. Toplantıyı hala çok fazla zorlamıyor, en azından görünmüyor. Bazen görünüşlerinizle gibi davranması, sadece enerjiye mal olmakla kalmayıp aynı zamanda enerjiye geri döndüğünüz gibi davranması oldukça olasıdır, böylece hemen daha sonra taze hissedersiniz, beklemediğinize dair ilk şüphelere rağmen yenilenir. Binger daha sonra o anda dediğinde enerjik, savaşçı geliyor: “Hastalanmama yardım edemem. Yanlış bir şey yapmadım. Aşılandım, istendiği gibi dayanışma.

Corona aşılama-ödenmemiş hatların sona ermesi için herhangi bir hak hakkı yok

Semptomlar geliştirdiğinde, diğer insanlarını da göreceğine ikna olmuştu. “Yardım edileceğimi sıkıca varsaydım.” Dayanışma bekliyordu. “Bunun yerine kimse bana inanmadı. Doktor yok, ailem bile değil. Post Vac tanısını daha sonra Marburg Üniversitesi Kliniği'nde aldı. Sadece VAC sonrası merkezde, 2023'te 7.000'den fazla hasta bekleme listesinde yer aldı.

2024 baharında, Avrupa İlaç Ajansı (EMA), sorumluluk alanı nedeniyle aşılamadan sonra ME/CFS'nin 420.000'den fazla teşhisini belgeledi ve üçte ikisinden fazlasında tam iyileşme yoktu. Olası bağlantıları daha derin keşfetmek için, uzmanlar daha fazla çalışmanın gerekli olduğunu düşünmektedir. MRNA aşılarının yan etkiler içermediği iddiası da Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach'ı (SPD) geri çekmek zorunda kaldı.

Geçen yılın Kasım ayı sonunda, sorumlu federal otorite olarak Paul-Ehrlich-Institut (PEI), bir korona aşısı nedeniyle yan etki şüphesi olduğu vakaların bir listesini yayınladı. 974.931 Bu tür olaylar açıklanmıştır, genellikle bir ve aynı kişiyi etkiler. BSW politikacı Jessica Tatti daha sonra federal hükümete olası tazminat talepleriyle ilgili bir talep gönderdi. Cevaplarında, hükümet temsilcileri 195. paragraf, Burjuva Koduna (BGB) dayanıyordu, bu da “normal sınırlama süresi üç yıldır”. Tatti, geçen yıl sonunda çoğu aşı kurbanı için sınırlama süresinin dolduğundan şikayet etti. Sonuç: “Federal Hükümet aşı -fictims ve aşı üreticileri için çalışıyor.”

Geçen yıl Mayıs ayında aktrisler Christine Prayon ve Felicia Binger, Berlin-Prrenzlauer Berg'deki Müzik Bira Fabrikasında Yardım Konseri Provası sırasında

Geçen yıl Mayıs ayında aktrisler Christine Prayon ve Felicia Binger, Berlin-Prrenzlauer Berg'deki Müzik Bira Fabrikasında Yardım Konseri Provası sırasındaNadja Wohlleben

VAC sonrası: Perspektif değişiyor mu?

Christine Prayon, perspektifin zamanla değişeceği umuduna sahiptir. “Belki de bu, Corona döneminde sorumlu olmayan gelecek nesil için olacak. Belki de VAC, bir bütün olarak bir toplum konusu ve siyasi bir anlaşma için mümkün olacaktır. Bir yandan programınızla rezervasyon yapmak istemeyen organizatörlerle doktorlardan, medyadan ve mesleğinizden isteksizlik hissedebilirsiniz. “Öte yandan Saskia Ludwig gibi politikacılar var.” CDU Milletvekili yakın zamanda Brandenburg Devlet Parlamentosu'na, aşı hasar görmüş ve daha yoğun araştırmalar için temas noktaları sağlayan bir başvuru getirdi. Uygulama başarısız oldu. “Ama sonunda fark yaratan küçük şeylerdir,” diyor Christine Prayon.

Ayrıca, bir domino efektiyle yapabileceğiniz bu küçük şeyler için sahne programınızı da bekleyebilirsiniz. Prayon, “O akşam onlarla bir şeyler alıp kişisel ortamlarına aktaran bazı insanlara ulaştığımızda çok şey elde edildi” diyor Dragon. Bu Cuma, örneğin, ZDF'nin de beklendiği BKA'da en azından duyuruldu. Kabare sanatçısının bir hiciv programına katıldığı “Today Show”, ancak pandemide çıkış “, bu kamu hizmeti yayıncısı ekibi, çünkü Corona konusu söz konusu olduğunda oryantasyonu kabul etmedim.

Öğleden sonra oldu. Christine Prayon ve Felicia Binger eve gidiyorlar. Toplantıda bir kaza riskiyle karşı karşıya kalsanız da, önümüzdeki saatlerde bir noktada fiziksel bir çöküş? “Daha sonra bunu hep biliyorsun,” diyor Prayon. Ancak, BKA'daki görünüme kadar hala zaman var. Ve eğer Cuma akşamı işler iyi giderse, seyirci size geri güç verir.

Christine Prayon ve Felicia Binger, 7 Mart Cuma günü Berlin-Kreuzberg'de BKA Am Mehringdamm 34'te sahne alacaklar. “Test Merkezi” sahne programı saat 20'de. 19: 00'dan itibaren giriş Biletler 29 Euro'dan mevcuttur. İndirim yüzde 30. Emekliler boş alan kapasiteleri ile yüzde on daha az ödeme yaparlar.