Yetişmiş yetenek eksikliği hizmet şirketlerinin rekabet gücünü tehdit ediyor

Arda

Global Mod
Global Mod
Yüksek talep gören teknik ve sosyal beceriler

Üçüncül sektördeki şirketler için dijital ticarete ve yapay zeka gibi teknolojilere uyum stratejik bir önceliktir. Ancak Manpower Group, BT ve veri analitiğindeki beceri eksikliğinin bu yeniliklerin uygulanmasını zorlaştırdığı konusunda uyarıyor. Ayrıca satış, pazarlama ve müşteri hizmetleri becerileri, müşteri etkileşimi ve sadakatinin önemli bir rol oynadığı ticaret ve hizmetler gibi sektörlerin büyümesi için temel teşkil etmektedir.

Yumuşak beceriler de önemlidir. IMCO Eğitim araştırmacısı Martha Castro, “günümüzde birçok şirket ileri düzey teknik beceriler arıyor ancak aynı zamanda ekip çalışması ve dayanıklılık gibi sosyal becerilere de değer veriyor, bu da her iki profilin gerekliliklerini karşılayan adayları bulmak için ek bir zorluk haline geliyor” diye belirtiyor. .”

Manpower, işbirliği, eleştirel düşünme ve uyum sağlama gibi becerilerin, şirketlerin dinamik bir çalışma ortamında talep ettiği kapsamlı profesyonel profili tamamladığının altını çiziyor.

Yeni teknolojiler

Sorun, yapay zeka ve bulut bilişim gibi yeni teknolojilerin sektöre hızla dahil edilmesiyle daha da kötüleşiyor. IMCO'ya göre Meksika'daki kuruluşların %81'i önümüzdeki beş yıl içinde dijital platformları ve veri analizini benimsemeyi planlıyor.

Ancak bu alanlarda eğitimli personel eksikliği engel teşkil etmektedir. Domínguez, “Üçüncül sektördeki teknolojik değişim hızla ilerliyor ve Meksika'da eğitimli yetenek eksikliği, şirketlerin küresel pazarda rekabet etme yeteneğini engelliyor” diyor.

Bu durum birçok şirketin yetenekleri çekme ve elde tutma stratejilerini yeniden gözden geçirmesine yol açtı. IMCO'ya göre şirketlerin %72'si mevcut ekiplerinin becerilerini güçlendirmek için eğitime yatırım yapıyor. Domínguez, şirketlerin çalışanlarını eğitmek için inisiyatif almasına rağmen bunun geçici bir çözüm olduğunu söylüyor; “İdeal olan, eğitim kurumlarının bu yüksek talep gören alanlarda geleceğin profesyonellerini yetiştirmeye de uyum sağlaması olacaktır.”

IMCO, eğitime ek olarak eğitim kurumlarının pazar eğilimlerine odaklanan mesleki rehberliği teşvik etmesini; gençlerin üçüncül sektörde var olan fırsatları bilmeleri ve şirketlerin bugün ihtiyaç duyduğu becerilere uygun kariyerleri seçebilmeleri.

Bu rehberliğin eksikliği, pazar ihtiyaçlarına cevap vermeyen, istihdam fırsatlarını sınırlayan ve ülkenin bu sektördeki rekabet gücünü etkileyen bir kariyer seçimine neden olabilir.

Uzmanlara göre gerçek değişim, bu beceri açığını kapatmak ve ülkenin ihtiyaç duyduğu yetenekleri hazırlamak için şirketler, eğitim kurumları ve kamu politikaları arasındaki işbirliğini gerektiriyor.