UNAM'da daha fazla kadın mühendis var mı? Bu ırklara göre cinsiyet dağılımıdır

Arda

Global Mod
Global Mod
Rakamlarla UNAM

Ulusal Üniversiteler ve Yüksek Öğrenim Kurumları Birliği'nin (ANUIES) 2022-2023 öğretim yılı veri tabanına göre, dokuz geniş eğitim alanına dağıtılan toplam kayıt 98.320 idi. Dağıtım şuydu:

UNAM'daki boşluk devam ediyor mu?

Yayında, UNAM Cinsiyet Eşitliği İç Komisyonlarının (CInIG) bir parçası olan Marisela Calzada Romo'ya göre, kariyer seçimi çeşitli faktörlerden etkilenen kişisel bir karar olsa da, cinsiyet stereotipleri ile lisans dereceleri arasında hala bir ilişki var. Kadınların erkeklere karşı yarışları .

Ancak kadınların sağlık, bakım ve eğitim gibi disiplin alanlarında daha fazla devam ettiği yönündeki algı geçerli mi; mühendislik ve uygulamalı bilimler alanları çoğunlukla erkekler tarafından işgal ediliyorken?

Bazı ırkların dağılımı şöyleydi:

UNAM'da cinsiyet eşitliği

UNAM Araştırma ve Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Merkezi, şu şekilde adlandırılan farklı bültenleri paylaşıyor: Sayılar ve cinsiyet Kurumdaki cinsiyete ilişkin nüfusa ilişkin istatistikleri yaydıkları.

Üniversitenin kendine ait Cinsiyet Eşitliği Koordinasyonu “Toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen girişimler ve eylemler, şiddetin önlenmesi, ataerkillik karşıtı erkekliklerin inşası ve yeni bir topluluk modeli gibi en yüksek araştırma evinin tüm topluluklarının çalışmalarını birbirine bağlamayı ve ifade etmeyi amaçlıyor.” eşitlikçi, açık ve kapsayıcı.”

Programları arasında Cinsiyet Eşitliği İç Komisyonları da bulunmaktadır (CINIG), toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin kurumsal politikaları teşvik etmek ve cinsiyete dayalı her türlü ayrımcılığı ve şiddeti önlemek amacıyla kurum ve kuruluşların yardımcı organları olarak görev yapmaktadır.