María Teresa Arnal'ın liderlere tavsiyesi: “Tekneden inmeye değer”

Arda

Global Mod
Global Mod
Arnal, bir lider olarak en büyük öğrenimlerinden birinin pandeminin ortasında bir fintech şirketini yönetirken elde edildiğini hatırlattı.

“Deliriyordum. Brezilya saatine göre çalışmak zorunda kaldığım için karmaşık programlarım vardı, ancak bazen Seattle saatiyle de çalışmak zorunda kalıyordum, bu da kızımın yeme sorunuyla ve salgının kendisiyle uğraşmaya ekleniyordu. Yönetmen, Expansión Summit México del Futuro çerçevesinde “Birdenbire kendimi bir kasırganın içinde buldum” dedi.

Google, Walmart, Twitter gibi şirketlerde görev alan Arnal (şimdi . “Çalışan arkadaşım tatile çıkmadan önce bana şirketin nasıl gittiğini hatırlatmak zorunda kaldı, bu yüzden işimle ilgili yaşadığım zihinsel aksaklıkların zaten gerçek ve ciddi bir sorun olduğunu anladım.”

Ona göre bu tür bir durum, ekipler, toplantılar, kararlar ve kişisel unsurlara eklenen her şeyle ilgilenme ihtiyacı nedeniyle iş stresiyle uğraşmak zorunda kalan liderler arasında yaygındır.

“Bir lider olarak öncelikle her şeyi kontrol edemeyeceğinizi, lider olmadan önce insanız ve herkesle ilgilenemeyeceğimizi anlamalısınız. “Kendine karşı daha şefkatli olmalısın” dedi.

Yönetim kurulu için liderliğin temel sorunlarından biri, kişisel yapılanmayı bir kenara bırakarak, kendisini yalnızca o karakter olarak algılamaktır. “Proje yönetiminin kendi hayatları olduğunu, bundan daha fazlası olduklarını anlamalılar. Benim tavsiyem, kişisel düzeyde büyümeye devam etmek için hayatınızı oluşturan tüm parçaları tanımanızdır” yorumunu yaptı.

María Teresa Arnal, fintech'ten ayrılmasının kendisine üç şey öğrenmesine olanak tanıdığına dair güvence verdi: Liderler, kaosa düşmemek için dikkatlerinin nereye odaklandığını her zaman bilmelidir; Ayrıca sadece liderlik ettikleri şirket hakkında değil, aynı zamanda ekiplerine rehberlik edebilmek için kendileri hakkında da netlik aramaları gerekiyor; işbirlikçilerle ama özellikle kişisel ve kendimle iyi ilişkiler.