İşinizde maaş artışı istemenin 4 anahtarı

Arda

Global Mod
Global Mod
Maaş artışı nasıl istenir?

Toplantı talebinde bulunmadan önce performansınızı analiz edin

Patronunuzla konuşmadan önce neden zam hak ettiğinizi tanımlamanız önemlidir. Bunu yapmak için işinizin bir analizini yapmanız gerekecektir: şirketinizin hedeflerine ulaşmasına nasıl katkıda bulundunuz, başarılarınız nelerdi, ekip çalışmasına nasıl katkıda bulundunuz, harcadığınız zaman, görevleriniz neler, vb. .

Değerinizi objektif bir şekilde yansıtmaya çalışın. Gerçeklere dayanan somut örneklerle kendinizi destekleyin. Bu bilgi maaş artışı talep ederken argüman geliştirmenize yardımcı olacaktır. Aşağıdaki ifadelerden yola çıkarak bunları deneyiminize göre uyarlayabilirsiniz:

“Son aylarda başardım [mencionar caso]katkıda bulunan [proceso/resultado].”

“Bu göreve başladığımdan beri performansımın ve sorumluluklarımın önemli ölçüde arttığını analiz ettim [describir situación]…”

Hataları kabul etmekte sorun yok, ancak bunları yaptığınız çözümlerle destekleyin. Bu, konuşurken durumları öğrenen ve stratejik olarak çözmeye çalışan biri olarak algılanmanızı sağlayabilir.

Adaylara ve şirketlere ücretsiz hizmetler sunan bir iş arama platformu olan Indeed'den bir ipucu, sonuçlarınızı ve başarılarınızı kronolojik olarak entegre edebileceğiniz bir zaman çizelgesi tasarlamaktır. Bu sayede patronlarınız sürekli öz değerlendirme sürecinizi fark edebilecektir.

Örnek: “Şubat ve Mart aylarında bugüne kadarki en büyük müşteri etkinliğini planladım. Müşterilerden ve tedarikçilerden gelen geri bildirimler mükemmeldi ve reytingler geçen yılki etkinliğin üzerindeydi. Son üç ayda satış kotamı aştım ve hedefimin %110’una ulaştım.”

Pazardaki konumunuzu araştırın

Zamınızı isteyeceğiniz bir numarayı aklınızda bulundurun. Şehrinizde veya ülkenizde sizinkine benzer diğer şirketlerdeki işinizin veya faaliyetlerinizin karşılığının nasıl alındığını araştırın. Bu size ne kadar talep edebileceğiniz konusunda daha net bir fikir verecektir.

Ayrıca olası bir artışın vergi sonuçları hakkında bilgi edinmek için Vergi İdaresi Hizmeti (SAT) portalını kontrol edebilirsiniz. Vergileri hesaplayın ve yeni tazminatın gerçekten almayı beklediğiniz tazminat olduğundan emin olun.

Anı hazırlayın

Maaş artışını talep etmek için kiminle konuşmanız gerektiğini bildiğinizden ve bir toplantı planlamak için doğru zamanı bulduğunuzdan emin olun. Dikkatli olmaya çalışın ve şirketinizin mali sağlığını analiz edin. Bir tür kriz veya değişimden geçiyorsanız, bu bir teklif için en iyi zaman olmayabilir.

Aksi takdirde, yöneticiniz veya patronunuzla çok fazla stresin veya iş doygunluğunun olmadığı bir zaman ayarlamaya çalışın, böylece bu konuyu sakince konuşabilirsiniz.

Zaman belirlendikten sonra, size ne sorabileceklerini ve artışı haklı çıkarmak için hangi olası yanıtları verebileceğinizi düşünün. Ayrıca soru ve cevaplarla da isteğin pratiğini yapabilirsiniz.

Müzakere zamanı geldi

Durum korkutucu olabilir ancak kendinize güvenin ve hazırladığınız şeyler aracılığıyla değerinizi vurgulayın. Konuşma sırasında şirketin size zam vermesinden nasıl yararlanabileceğine de öncelik verin, bu nedenle aklınızda bazı teklifler yapmanız gerekir.

Gerekirse vazgeçmeye hazır olduğunuz bir marjı düşünün. Müzakerelere açıklık göstermek, bir anlaşmaya varmanızı sağlayabilir.

Talebinizi yaptıktan sonra, ihtimal varsa ve onlar da incelemeyi isterlerse, yanıtı öğrenmek için bir süre talep edin.

Ne kadar istemeliyim?

BBVA'ya göre kesin bir maaş artışı yok, ancak kanunen enflasyon yüzdesine göre maaş artışı yapılıyor. Yapabileceğiniz şey, diğer benzer şirketlerdeki pozisyonunuzu veya görevlerinizi arayarak bir rakamı temel almaktır.

Talebimi reddederlerse ne olur?

Her şeyde olduğu gibi reddedilme ihtimaliniz var ve “hayır” cevabına hazırlıklı olmanız gerekiyor. Üzerinde kontrol sahibi olmadığınız bilinmeyen faktörlere dayanabileceğinden, reddedilme nedenlerini sorabilirsiniz.

Bu durumda proaktif bir şekilde yanıt vermeye çalışın, talebi masada bırakın ve işinizi nasıl geliştirebileceğinizi sorun.

“Şu an düzenleme yapmak için en iyi zaman olmayabilir, ancak gelecekte gözden geçirmek üzere şirkette büyümeye nasıl devam edebileceğimi tartışmak istiyorum.”

Reddedilmeyi kabul etmiyorsanız veya memnun değilseniz, mesleki kariyerinizi analiz etmeniz ve başka iş alternatifleri aramanız geçerlidir.