Instagram Storyde Yeni Etiketleme Nasıl Yapılır ?

Sohret

Global Mod
Global Mod
Adım 1: Instagram Hikayesi Oluşturma

Instagram hikayeleri, platformdaki en popüler ve etkili içerik türlerinden biridir. Hikayeler, geçici olarak yayınlanır ve 24 saat sonra otomatik olarak silinir. Bir hikaye oluşturmak için, Instagram ana akışınızın üstünde veya profilinizin fotoğrafının yanında bulunan "+" simgesine dokunmanız yeterlidir. Ardından, kamera açılacak ve fotoğraf veya video çekebileceğiniz veya galerinizden seçebileceğiniz bir seçenek sunulacaktır.

Adım 2: Etiketleme İkonuna Dokunun

Hikayenizi oluşturduktan sonra, üzerinde çeşitli düzenlemeler yapabilirsiniz. Bir kişiyi etiketlemek için, ekranın üst kısmında veya klavye simgesine dokunun ve ardından "Etiketle" seçeneğini seçin. Bu seçeneği seçtikten sonra, ekranın altında bir arama çubuğu belirecektir.

Adım 3: Kişiyi Etiketleme

Kişiyi etiketlemek için, arama çubuğuna kişinin adını veya kullanıcı adını yazın. İlgili hesaplar öneriler olarak görünecektir. Doğru hesabı bulduğunuzda, adını veya kullanıcı adını seçin ve ekranın altındaki "Ekle" düğmesine dokunun.

Adım 4: Konum Etiketleme

Bir kişiyi değil, bir konumu etiketlemek istiyorsanız, yine "Etiketle" seçeneğine dokunun ve ardından "Konum" seçeneğini seçin. Bu seçeneği seçtikten sonra, yakınınızdaki veya istediğiniz konumu arayabilir ve seçebilirsiniz. Konumu seçtikten sonra, ekranın altındaki "Ekle" düğmesine dokunun.

Adım 5: Hashtag Kullanma

Hikayenize etiket eklemenin bir başka yolu da hashtag'lerdir. Hashtag eklemek için metin aracını kullanın ve istediğiniz hashtag'i yazın. Instagram, size en popüler ve ilgili hashtag'leri önerir, ancak isterseniz kendi hashtag'inizi de oluşturabilirsiniz. Hashtag'i ekledikten sonra, ekranın altındaki "Ekle" düğmesine dokunun.

Adım 6: Tamamlandı ve Paylaş

Etiketlemeyi tamamladıktan sonra, hikayenizi inceledikten ve istediğiniz herhangi bir düzenlemeyi yaptıktan sonra, paylaşmak için ekranın altındaki "Hikayeni Paylaş" düğmesine dokunun. Hikayeniz, takipçilerinizin hikaye akışında ve profilinizin üst kısmında yer alacaktır.