Yüksek Orta Düzeyde İkili Eğitim
Okul ve İşletme Eğitimi ile İkili Eğitim, kapsamlı gelişimlerini artırmak isteyen teknolojik, teknik profesyonel ve karma yöntemli lise teknik profesyonellerinin öğrencileri için bir eğitim seçeneğidir.
Eğitim programları, okullar ve şirketler arasındaki eğitim hizmeti döneminde öğretme-öğrenmeyi içeren Yüksek Orta Öğretim Müsteşarlığı (SEMS) tarafından onaylanmıştır.
Bu programın bir parçası olarak gençler, eğitim çalışmaları sırasında teorik bilgileri pratiğe dökecekleri, çalışmalarıyla ilgili bir şirkette eğitim gören öğrenci görünümündedirler.
Faydaları nelerdir?
Bu eğitim modeli üç ana sektöre fayda sağlar: öğrenciler, eğitim kurumları ve şirketler.
Öğrenciler açısından faydaları şunlardır:
Bu modaliteye erişebilen en az 1983 okul var. Katılan bazı kurumlar şöyle:
Endüstriyel Teknoloji Eğitimi Genel Müdürlüğü (DGETI)
Tarımsal Teknolojik Eğitim ve Deniz Bilimleri Genel Müdürlüğü (DGETAYCM)
Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Koleji (CECyTE)
Ulusal Teknik Mesleki Eğitim Koleji (KONALEP)
Endüstriyel Teknik Eğitim Merkezi (CETI)
Kariyerleri şu adreste arayabilirsiniz: harita SEMS tarafından sağlanmaktadır.
Öğrenciler İkili Eğitim Sisteminin (SED) parçası olan şirketlere ve/veya Ticari Sektör Kuruluşlarına katılabileceklerdir. Resmi portala göre 117 şirket ve 116 katılımcı odanın olduğu belirtiliyor.
İkili eğitimin bazı müttefikleri şunlardır:
Okul ve İşletme Eğitimi ile İkili Eğitim, kapsamlı gelişimlerini artırmak isteyen teknolojik, teknik profesyonel ve karma yöntemli lise teknik profesyonellerinin öğrencileri için bir eğitim seçeneğidir.
Eğitim programları, okullar ve şirketler arasındaki eğitim hizmeti döneminde öğretme-öğrenmeyi içeren Yüksek Orta Öğretim Müsteşarlığı (SEMS) tarafından onaylanmıştır.
Bu programın bir parçası olarak gençler, eğitim çalışmaları sırasında teorik bilgileri pratiğe dökecekleri, çalışmalarıyla ilgili bir şirkette eğitim gören öğrenci görünümündedirler.
Faydaları nelerdir?
Bu eğitim modeli üç ana sektöre fayda sağlar: öğrenciler, eğitim kurumları ve şirketler.
Öğrenciler açısından faydaları şunlardır:
- Kapsamlı gelişime uygun güncel ekipmanlarla eğitim.
- Kişisel ve mesleki gelişim için temel yeterliliklerin geliştirilmesi.
- Şirketteki öğrenme faaliyetlerinden sorumlu, eğitimli ve deneyimli bir eğitmen bulundurun.
- Programın tamamlanmasının ardından SEP tarafından verilen İkili Eğitim Sertifikası.
- Ulusal düzeyde tanınan işgücü becerilerine ilişkin harici bir sertifika alma imkanı.
- İyi maaşlı işler bulma fırsatlarının artması.
- İkili eğitimi tamamladıktan sonra çalışmaya devam etme imkanı ile şirketle doğrudan bağlantı.
Bu modaliteye erişebilen en az 1983 okul var. Katılan bazı kurumlar şöyle:
Endüstriyel Teknoloji Eğitimi Genel Müdürlüğü (DGETI)
Tarımsal Teknolojik Eğitim ve Deniz Bilimleri Genel Müdürlüğü (DGETAYCM)
Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Koleji (CECyTE)
Ulusal Teknik Mesleki Eğitim Koleji (KONALEP)
Endüstriyel Teknik Eğitim Merkezi (CETI)
Kariyerleri şu adreste arayabilirsiniz: harita SEMS tarafından sağlanmaktadır.
Hangi şirketler katılıyor?Seviyeye çalışıyor musun? #OrtaÜst içinde #DGETI , #CECyTE içinde @CONALEP_Mex veya #CETI ?Antrenmanlarınızı şu şekilde yapabilirsiniz: #İkiliEğitim .
Gereksinimleri kontrol etmek için sayfaya gidin: https://t.co/SJ5ZkqTefi pic.twitter.com/MfmEH0gRrK
— SEP Meksika (@SEP_mx) 5 Eylül 2024
Öğrenciler İkili Eğitim Sisteminin (SED) parçası olan şirketlere ve/veya Ticari Sektör Kuruluşlarına katılabileceklerdir. Resmi portala göre 117 şirket ve 116 katılımcı odanın olduğu belirtiliyor.
İkili eğitimin bazı müttefikleri şunlardır:
- Hisense
- askı
- BMW
- Audi
- volkswagen
- Genel Motorlar
- Mubea
- Mabe
- Jarritos
- Bachoco
- Nestlé