Her şey iş deneyimi değildir, işe alım görevlileri CV'nizde başka neler görüyor?

Arda

Global Mod
Global Mod
İşe alım uzmanlarının değerlendireceği yönler


Meksika şirketlerindeki insan kaynakları yöneticilerinin %75'i hem özgeçmişte hem de iş görüşmelerinde deneyim veya iş istikrarından ziyade adayın beceri ve yeterliliklerini dikkate alıyor.

Adayların yalnızca %63'ü bu yönü değerlendirmeye çalışacağından iş deneyimini adaylar arasında dikkate alınması gereken ana unsur olarak görüyor.

Üçüncüsü, işe alım görevlileri önceki işlerdeki iş istikrarını değerlendirecek ve son olarak şirketin organizasyon kültürüyle uyumlu adayları arayacaktır.

Bir iş bulmak için gerekli beceriler


Meksika'da OCC Mundial'in danıştığı insan kaynakları profesyonellerinin çoğunluğu, duygusal zekanın bir işi sürdürmek veya elde etmek için çok önemli olduğu konusunda hemfikir.

İkinci olarak, yanıtların %47'si ile yola uyum sağlama ve zorluklara değer verilecek. Üçüncüsü, çatışma çözümü ve dördüncüsü, liderlik kapasitesinin üzerinde bile iletişim becerileri dikkate alınacaktır.

Dijital beceriler


Her ne kadar sosyal beceriler rekabetçi bir adayı değerlendirmek için uygun olmaya devam etse de (yanıtların %71'i), işe alım uzmanları dijital becerilere giderek daha fazla ağırlık veriyor (%38 bunların önemli olduğunu düşünüyor).

Bu dijital beceriler arasında bilgi yönetimi, otomasyon süreçleri ve dijital cihazların kullanımı değerlidir.