Geçmiş olsun notuna ne yazılır ?

Onur

New member
Geçmiş Olsun Notu: Ne Yazmalı, Ne Yazmamalı?

Merhaba forumdaşlar!

Bugün biraz mizahi ve eğlenceli bir konuda hep birlikte kafa yoralım, ne dersiniz? Hepimiz hayatımızda en az bir kez birine “Geçmiş olsun” demek zorunda kalmışızdır. Peki, o notu yazarken ne yazmamız gerektiği üzerine hiç düşündünüz mü? Hani bazen işte, o “Geçmiş olsun” diyoruz ya, ama sonra bir anda kendimizi “Ne yazayım ki, fazla samimi mi oluyorum, yoksa soğuk mu kalıyorum?” diye sorgularken buluyoruz. İşte tam da bu noktada, forumdaşlarla beraber komik ve yaratıcı bir “Geçmiş olsun” notu yazma rehberi hazırlamaya ne dersiniz? 😊

Bugün, o anlamlı ama bazen abartılabilen ve klişe olabilen “Geçmiş olsun” notlarına ne yazılması gerektiği, erkeklerin çözüm odaklı yaklaşımı ve kadınların empatik bakış açısıyla biraz eğlenceli bir şekilde bakalım. Hazırsanız, başlayalım!

Erkekler: Stratejik ve Çözüm Odaklı Geçmiş Olsun Notları!

Erkekler genellikle problemi çözmeye odaklıdır, değil mi? Yani, birine geçmiş olsun derken de aslında bir çözüm önerisi sunmak isterler. Tabii, çözüm önerisi bazen biraz absürt olabiliyor, ama yine de stratejik bir yaklaşım sergilediklerinden emin olabilirsiniz. Mesela, bir erkek “Geçmiş olsun” yazarken şunları yazabilir:
1. “Umarım en kısa sürede toparlanırsın! Bütün gün yatmak en güzel tedavi, ben olsam bir hafta boyunca hiçbir şey yapmam.”

Bu, tipik bir erkek yaklaşımıdır. İyi niyetle yazılır, ama aslında uygulamada pek de önerilmez. Hele de çalışkan biriyseniz, yatmak bir çözüm gibi görünse de, pek işinize yaramaz. Ama erkeklerin bakış açısı, her zaman pratik ve çözüm odaklıdır.
2. “Geçmiş olsun! Hemen bir doktor bulalım, sana son teknolojiyi uygulayalım!”

Burada olay biraz daha bilimsel bir hal alır. Erkekler, genellikle çözümün tıbbi olduğunu düşündüklerinden, çokça “doğru doktoru” tavsiye ederler. O kadar kapsamlı öneriler yapılır ki, sanki bir hafta içinde tüm sağlık sektörünü çözecekmiş gibi gelirler. “Doktor önerisi” stratejisi, erkeklerin en çok tercih ettiği yolculuklardan biridir!
3. “Geçmiş olsun dostum, hemen spor yapmaya başla, öyle hemen sağlığına kavuşursun.”

Her şeyin çözümünün spor olduğuna inanan erkeklerin favori cümlesidir. Eğer bir arkadaşınız spor yapıyorsa, bu durum bir tür “gerçek” tedavi oluyordur. Sağlık açısından sorunu çözmek için hiçbir şeyin sınırı yoktur, tabii ki bu yaklaşım çoğu zaman gülümsemelere yol açabilir.

Tabii, bu notlar biraz fazla çözüm odaklı olabiliyor ve bazen kişiyi fazla motive etmeyebilir. Hatta, birinin ağır bir grip olduğunu öğrendiğinizde, “Aman hemen koşmaya başla!” gibi öneriler, hastanın moralini bozmaktan başka bir işe yaramaz.

Kadınlar: Empatik ve İnsan Odaklı Geçmiş Olsun Notları!

Kadınlar ise daha çok duygusal ve toplumsal bağlara dayalı geçmiş olsun notları yazma konusunda uzmanlaşmıştır. Kadınlar için, sadece fiziksel sağlık değil, kişinin duygusal durumu da önemlidir. Bir kadının yazacağı geçmiş olsun notu, çoğu zaman karşındaki kişinin iyiliği için endişelidir. İşte kadınların tipik geçmiş olsun notları:
1. “Geçmiş olsun! Umarım her şey daha iyi olur, senin gibi güçlü birisin, çok yakında iyileşeceksin!”

Kadınlar genellikle kişisel bir dokunuş yaparlar. Yani, sadece hastalığına geçmiş olsun demekle kalmaz, aynı zamanda kişiliği ve gücüyle ilgili olumlu bir ifade de kullanırlar. Bu yaklaşım, karşıdaki kişinin duygusal durumuna da hitap eder.
2. “Geçmiş olsun canım! Kendine iyi bak, bol bol dinlen, bir şeyler yerken bolca C vitamini almayı unutma!”

Burada, aynı zamanda “bakım” ve “özen” vurgusu da yapılır. Kadınlar, hastalıkla mücadelede sadece fiziksel değil, aynı zamanda duygusal destek sağlamak için de orada olurlar. Bir kadının yazdığı geçmiş olsun notunda, pek çok küçük tavsiye ve moral dolu kelime bulunur.
3. “Geçmiş olsun, seni çok seviyorum. Lütfen kendini üzme, ben buradayım.”

Bu, kadınların empatik yaklaşımının en güzel örneklerinden biridir. Bir kadın, hastalığı bir tehdit olarak görmektense, iyileşme sürecini daha çok sevgi ve destekle ilişkilendirir. Kişisel bir bağ kurmak, o kişinin iyileşmesini hızlandıran bir etken olabilir.

Kadınlar genellikle sağlığı ve duygusal durumu eşit derecede önemserler. Bu yüzden, yazdıkları notlar sadece fiziksel değil, duygusal iyileşmeyi de kapsar. Yani, bir kadının geçmiş olsun notu, karşısındaki kişiye “sadece iyileşme” değil, aynı zamanda “kendisini değerli hissetme” mesajı verir.

Geçmiş Olsun Notunda Neler Yazılmalı, Neler Yazılmamalı?

Evet, şimdi bir soru soralım: Geçmiş olsun notlarında gerçekten ne yazılmalı, ne yazılmamalı? İşte biraz öneri:

Yazılmamalı Olanlar:
- “Geçmiş olsun, ama zaten ne bekliyordun?”

Bazen mizahı biraz fazla kaçırabiliyoruz. Bu tip yorumlar, kesinlikle geçmiş olsun notlarından uzak durulması gereken türden.
- “Umarım çabuk iyileşirsin, ama gerçekten yapman gereken şey sadece yatmak!”

Bu tür notlar, hastanın moralini bozabilir. Herkesin hastalığa karşı verdiği tepki farklıdır, bu yüzden hastanın durumunu ciddiye almak çok önemlidir.

Yazılmalı Olanlar:
- “Geçmiş olsun! Ne zaman bir şey ihtiyacın olursa ben buradayım.”

Birine destek vermek, bazen en etkili “geçmiş olsun” notu olabilir.
- “Geçmiş olsun! Kendine çok dikkat et, yakında eski sağlığına kavuşacaksın!”

Biraz moral, biraz özen… Bu tarz bir not, gerçekten her hastaya hitap edebilir.

Sonuçta: Geçmiş Olsun Notu Bir Sanattır!

Geçmiş olsun notları, gerçekten yazarken üzerinde düşünülmesi gereken, bazen de hafif eğlenceli olabilen küçük ama anlamlı mesajlar olabilir. Kimi zaman çözüm arayışı içinde “hemen şunu yap!” derken, kimi zaman da “senin için buradayım” diyerek empatik yaklaşabiliriz. Her iki yaklaşım da kendi içinde anlam taşıyor, önemli olan doğru tonda yazabilmek.

Peki sizce, en iyi geçmiş olsun notu nasıl olmalı? Herkesin deneyimi farklı, forumdaşlar, yorumlarınızı bekliyorum!