Dünyanın ilk esrar ilacının hastalara yardımcı olması gerekiyordu

oburefe

Member
Bir dergide bir makale ile başladı. Clemens Fischer, yönetici dergisinde karşılaştı. Doktor ve girişimci, “Bu, ABD ve Kanada'da yaratılan büyük esrar şirketleriyle ilgiliydi” diyor. İlgisi uyandırıldı, internette araştırdı, sürdürülebilir başarı ile kronik ağrılarına karşı esrar özü alan hastalardan raporlar buldu. Diyerek şöyle devam etti: “Bu tür binlerce vaka olduğunu gördüm, ancak bu alanda tek onaylı bir ilaç olmadığını gördüm.” Fischer şöyle düşündü: “Tamam, o zaman yapıyorum ve bu insanlara yardım ediyorum.”

Yaklaşık sekiz yıl önceydi ve Clemens Fischer ve dikenli şirketi için işler iyi giderse, bir ağrı kesici yakında esrar tesisinden aktif bir bileşene dayanarak piyasaya çıkabilir. Ver10 onun adıdır. İki Faz III çalışması da dahil olmak üzere bir dizi test olmuştur. Şimdi olağan süreçte, önce Almanya ve Avusturya'da, daha sonra diğer Avrupa ülkelerinde ve ABD'de olası bir onay alıyor. Fischer, “Diğer ilaçlarda olduğu gibi, sorumlu yetkililer şu anda klinik etkisini ve güvenliğini inceliyor” diyor. Temmuz ayında bilgilendirileceksiniz.

Farmasötik endüstrisi çok çeşitli ağrı terapisi açar. Fischer, piyasayı 50 milyar avro bir hacim için tahmin ediyor. Rakip şirketlerin taahhüdü buna bağlı olarak büyüktür. Dünyada 1,5 milyardan fazla insan kronik ağrıdan muzdarip. Bu tanı kanser, diyabet ve kardiyovasküler hastalık bulgularından daha sık yapılır. Sadece Almanya'da yaklaşık 14 milyon etkileniyor. Alman Ağrı Derneği'nin bilgisine göre, semptomlar ortalama yedi yıla ve hastaların yüzde 20'sine 20 yıldan fazla sürüyor.

Bazen kronik ağrı, altta yatan hastalık zaten iyileştiğinde bile kalır. Onlar sırayla daha fazla sağlık sorununa neden olabilecek hastalıklar bile. Sınırlı hareketlilik, örneğin, uyku bozuklukları, depresyon. Bazı hastalar izolasyona çekilir, çevreleriyle temastan kaçınır. Karmaşık bir klinik resim oluşturulur.

Multimodal ağrı tedavisi, binyılın başından beri Almanya'da kullanılmıştır. Semptomların dayandığı mekanizmalarla başlar. İki hafta boyunca hastalar bireysel olarak detaylandırılmış bir plana göre hastanede tedavi edilir: çeşitli disiplinlerden, psikologlardan, fizyoterapi veya sanat terapistlerinden doktorlar. Hastalar kendileri ve bedenleri üzerinde çalışırlar, kendilerine yardım etmeyi öğrenirler. Artık ağrı terapisi sunan 450 klinikten oluşan bir ağ var.

Opioidler genellikle ilaç tedavisinde kullanılır. “Ancak, opioidler hızla bağımlı hale geliyor,” diyor Fischer. “Ayrıca başka yan etkileri de var.” Bu, solunum problemleri ve sindirim bozukluklarını içerir, yaşlı hastalarda düşme riski artar. Esrar, Almanya'daki doktorları belirli koşullar altında son seçenek olarak reçete edebilir. Dronabinol ve nabilon aktif bileşenlerin yanı sıra kurutulmuş esrar çiçekleri ve esrar özleri ile ilaç verebilirsiniz. Federal Yasal Sağlık Sigortası Hekimleri Birliği'ne göre, yasal sağlık sigortası da ortaya çıkan maliyetleri de kapsamaktadır. Fischer, “Bununla birlikte, klinik çalışmalarda onaylanmış bir ilaçta olduğu gibi tedavinin etkinliği, güvenliği ve kalitesi gösterilmemiştir.”

Esrar ilacı: bağımlılık belirtisi yok

Yarışma harika: son zamanlarda sadece ABD'de FDA Uyuşturucu Otoritesi yeni bir ilaçtan onay verdi; 25 yıl boyunca bunu bu tıbbi uygulama için yapmamıştı. Yetişkinlerde orta ila şiddetli, akut ağrının tedavisi için tasarlanmıştır. Çözüm Suzetrigin denir ve ortak opioidlere daha az riskli bir alternatif olabilir.

Kronik ağrıya karşı bir ilaç başlatmak isteyen Vertanical Company'nin kurucusu Clemens Fischer.Obs/DPA

Vertanical, esrar bitkisinin trikomundan ilacı için aktif bileşeni kazanır. Etki şimdiye kadar yaklaşık 1400 denekte test edilmiştir. Fischer, “Çalışmalarımız ilacımız altında hiçbir bağımlılığın gelişmediğini gösterdi” diyor. “Muhtemelen ağrıyı opioidlerden daha iyi azaltır. Aynı zamanda uykuyu da iyileştirir ve etkilenenlerin çok daha iyi hareket etmesini sağlar.”

Fikirden kabul başvurusuna kadar uzun bir yoldu. Yeni ilaçların gelişimi genellikle zaman kazandırıcı ve pahalıdır. İlaç başına tüm süreç için üç ila beş milyar avro tahmin edilmektedir. Ekonomik hesaplama kronik ağrıda ortaya çıkabilir, çünkü yüksek masraflara neden olurlar. Sadece şikayetler Almanya'da çalışamama nedeniyle maliyetlerin yüzde 14'ünü oluşturuyor.

Clemens Fischer bir doktor ve iş ekonomisti, ilaç endüstrisinden geliyor. “Novartis Almanya'nın yönetiminin en genç üyesiydim.” Fischer serbest meslek sahibi oldu, bir grup start-up oluşturdu, OTC ürünlerine odaklandı. Diğer şeylerin yanı sıra, probiyotikler yoluyla irritabl bağırsak tedavisi için bir hazırlık satıyor.

Reçete olacak ve Danimarka'da üretilecek. Fischer, “Sekiz yıl önce esrar hala anestezik olarak sıkı basımlardı” diyor. Böylece seçim komşu duruma düştü. Vertanical'ın merkezi Almanya'da bulunmaktadır. “Burada da çok şey yapıyoruz.” Şu anda, örneğin, bir arayüz çipinde. Beyne sokulmalıdır. Acı hissi ortaya çıkıyor.