Angela Olazarán, dünyanın en iyi öğrencisiSTEM alanlarına olan merakım covid-19 salgını döneminde başladı. 14 yaşındaydım ve Conalep'te öğretmen olan babam ve ağabeyim beni her zaman teşvik etti. Robotik ve programlama yarışmalarında ve projelerin geliştirilmesinde her zaman çok aktif oldular.
“Yavaş yavaş beni bu alanları öğrenmeye dahil etmeye başladılar ve ben de bu şekilde girdim. Conalep. Bu alanlarda birçok fırsatım vardı ve zaten önceden bilgim vardı” diye ekledi.
Angela neden dünyanın en iyi öğrencisi?
Angela, tam olarak covid-19 salgını sırasında, adlı sanal tıp asistanının geliştirilmesine yardım etti. Ixtlilton, Aztek Tıp TanrısıBu, (sorularla) hastaların solunum yolu hastalığı semptomlarını tespit etmelerine ve bir tıp merkezine gitmeden önce daha hızlı tıbbi tanı koymalarına yardımcı oldu.
Conalep mezunu, “Projenin ilk aşaması 2022'de sona erdi ve yeni semptomlar uygulayarak ve aynı zamanda tıbbi teşhislerde daha fazla hassasiyet için yapay zekanın kullanılmasını sağlayarak gelişmeye devam etti” dedi.
Şu anda, Ixtlilton 21 hastalığın teşhisine yardımcı olur.
Ixlilton nasıl çalışır?
Angela, sanal tıbbi asistanın Microsoft paketindeki ücretsiz yazılımla geliştirildiğini açıklıyor.
“Teknoloji olarak gelişen şey, tıp asistanının kodlaması veya programlanmasıydı. Bu topluluklardaki kişilerin yazılıma uzaktan yani cep telefonundan, tabletlerinden veya bilgisayarlarından bağlanmalarına olanak tanır, bu yazılımın bulunduğu bilgisayara bağlanabilirler Tıbbi ön teşhis ise evden yapılıyor. Yani, internet bağlantısına gerek yok“Bu, acilen bir doktorun muayenehanesine gitmenin gerekli olup olmadığını bilmeyi kolaylaştırıyor” diye açıkladı.
Papantlalı Veracruzlu genç kadın ödülüyle gururla poz veriyor.
(Fotoğraf: Özel)
Angela, yakın arkadaşları olmasının yanı sıra aynı zamanda iş hayatında da yer alan kadınlar arasında bir topluluk oluşturulduğunu paylaştı. Robotik kulüpleri: “Birbirimize ne kadar hayran olduğumuzu görmek inanılmaz.. “Herkes kendi topluluğu içinde çok önemli bir rol oynuyor.”
Ayrıca gençlerin becerilerini ve zevklerini erken yaşlardan itibaren tespit etmek için öğretmenlerin desteğini ve rehberliğini de vurguluyor.
“Eğitimimde şüphesiz öğretmenlerin de çok önemli bir rolü var. Luis Enrique Olazarán Camarillo, aynı zamanda babam da kimdir? Ayrıca mühendise Carlos Espinoza Marchan de Guerrero, Beni bu çağrılara katılmaya, diğer ülkelerdeki öğretmenlerle uzaktan yürütülen projelere katılmaya her zaman motive eden kişi oldu” diye konuştu.
Ángela'nın hedeflerinden biri teknolojiyi gençlerle buluşturmak
Çalışmak Universidad Anáhuac Veracruz, Xalapa kampüsünde Bilgi Teknolojileri ve Dijital İşletme Mühendisliği diplomasıKendisini birkaç yıl içinde nasıl gördüğü sorulduğunda Olazarán bu tür projelere devam ettiğini doğruluyor, “ancak her şeyden önce hayallerinin peşinden koşan, erişimi olmayan veya fırsatı olmayan daha fazla genç öğrenciyi teşvik ediyor” “STEM eğitimi varsa almışlar demektir.”
Ayrıca Varkey Vakfı ile birlikte çalışmaya devam etmeyi planlamaktadır. Chegg.org ve STEM Hareketi, “bu fikri tamamlamak, başlatmak ve hayata geçirmek için Papantla topluluğumdaki bir STEM sınıfı olan projeCoşkulu bir şekilde, “Teknolojiden, robot biliminden uzak gençler, bunu araştırma ve kendi ellerine alma fırsatına sahipler” dedi.