Bizim adımıza konuşan, asla bizimle konuşmayan kravat takanlardan bıktık!

oburefe

Member
“Hemşireler bıktı!” İnsan olarak neye ihtiyacımız olduğunu ve sorunlarımızın nerede olduğunu elbette en iyi bilen profesyonel bir grubun söylediği, beni gerçekten kızdıran bir cümle: bir politikacı. Bu, diğerlerinin yanı sıra benim de katıldığım, hemşire açığı konusuyla ilgili bir panel tartışmasının parçasıydı.

Biz hemşirelik personeli “bıktık” çünkü çok fazla belgelememiz gerekiyor ve bu nedenle hastalara ve asistanlara daha az zaman ayırıyoruz. Ve evet, bu doğru; tüm dokümantasyon çabaları gerçekten sinir bozucu. Neyse ki artık birçok klinikte dijital dokümantasyon sistemleri var. Ancak bunun daha az belgelememiz gerektiği anlamına geldiğini düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz!

Şu anda görev yaptığım yoğun bakım ünitesinde, pek çok yerde olduğu gibi, dijital hasta dosyasındaki her adımı titizlikle tıklamam gerekiyor: Sol, sağ veya her iki gözümü temizledim mi? Bakım için ne kullandım? Saf su mu, tuzlu su çözeltisi mi yoksa göz damlası mı? Sakalımı tıraş ettim mi, öyleyse ıslak mı yoksa kuru mu? Ve tabii ki hastalarımın dişlerini fırçalayıp fırçalamadığımı, nasıl fırçaladığımı, hangi losyonu uyguladığımı ve cilde bakım yaptığımı da tam olarak belgelemem gerekiyor.

Dürüst olmak gerekirse, bilgisayarın başına her geçtiğimde kendi kendime düşünüyorum: Bu ne saçmalık? Tam olarak karşılaştıramasanız bile, hiç kimse bir duvarcıya betonu kırmızı mı yoksa mavi malayla mı karıştırıp uyguladığını veya marangozun çiviyi tahtaya çakmak için hangi çekiçle kullandığını sormayı düşünmez. Neredeyse alaycı bir şekilde, dokümantasyon çılgınlığını gerekli minimum seviyeye indirmek için bir hemşireye uzmanlıklarının verilmediğini söyleyebiliriz. Ama muhtemelen yanılıyorum, değil mi?

Bir hemşire olarak bu sözlerden gerçekten bıktığım şey, her zaman bizim adımıza, bizim hakkımızda konuşan ama asla bizimle konuşmayan kravat takanlardır! Biz hemşireler sürekli duygusal şantaja uğramaktan gerçekten yorulduk: “Eğer müdahale etmezseniz insanlar ölecek!”; “Greve gidersen hastalara kim bakacak?”

Artık kimsenin vakti olmadığı için dışkılarının içinde yatan veya “bebek bezlerine” çok uzun süre idrar yapmak zorunda kalan insanlardan bıktık. Yardımımıza muhtaç insanlara artık yeterince bakım verememekten yorulduk. Ve kişisel olarak dürüst olmak gerekirse biz hemşirelerin her zaman göz ardı edilmesinden bıktım. Çok az kişi bunu söylese bile, çoğu kişi hala hemşirelik yaparken yalnızca yiyecek dağıttığımıza, boş idrar şişeleri verdiğimize ve en fazla kan basıncını ölçtüğümüze inanıyor.

Benjamin Pritzkuleit

Kişiye

Ricardo Lange, 43, Berlin-Hellersdorf'ta büyüdü. Saldırılara karşı kendini gösterebilmek için dövüş sanatları ve vücut geliştirme ile uğraştı. Yoğun bakım hemşiresi olarak eğitim görmeden ve bu mesleğe olan tutkusunu bulmadan önce fitness eğitmeni olarak ve polis için çalıştı.

Geçici iş bulma kurumu için
Lange, personel sıkıntısının en fazla olduğu Berlin hastanelerinde devreye giriyor. 2022'de hemşirelik kriziyle ilgili bir kitap yayınladı: “Yoğun: Acil durum günlük yaşamda olduğunda – acil çağrı” (dtv). Ricardo Lange, Berliner Zeitung'un köşe yazarıdır.

Medya ortamına baktığınızda şunu da düşünebilirsiniz: Konu bakım ve sağlık sistemi olduğunda uzman panellerinde kimler oturuyor? Bay Lauterbach, TV doktorları veya uzman olmayan gazeteciler. Kişisel olarak talk show yapım şirketleri bana, bir uygulayıcı olarak, bir yoğun bakım hemşiresi olarak -bunu her gün profesyonelce yapan biri olarak- olayları uzman düzeyinde tartışamayacağımı söylediler.

Sağlıkla ilgili çok çeşitli konularda eğitici çalışmalar yaptığım sosyal ağlardaki paylaşımlarda da benzer bir tablo tekrar tekrar ortaya çıkıyor. Mesela Johns Hopkins Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya dikkat çekmiştim; ağrı kesici aldıktan sonra sağ tarafınıza yattığınızda etki yaklaşık 10 dakika sonra ortaya çıkıyor, sol tarafınıza yattığınızda ise 100 dakikaya kadar beklemek zorunda kalıyorsunuz. dakika. Bazıları sadece hemşire olduğum için yetkimi aştığımı düşünüyordu. Dürüst olmak gerekirse, bu insanlar bir hemşirenin ne yaptığını düşünüyor?

Şaşırtıcı bir şekilde görevlerimden biri hastalara ilaçlarını ne zaman ve nasıl doğru şekilde almaları gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunmaktır. Yoğun bakım hemşiresi olarak geniş bir tıbbi bilgiye sahipsiniz, en hafif deyimle, hastaları ciddi şekilde tehlikeye atmadan, hatta hayatlarını tehlikeye atmadan yoğun bakım ünitesinde bir an bile çalışamazsınız. Hangi ilacın ne zaman, nasıl işe yaradığını, ne zaman verip ne zaman vermeyeceğimi bilmem gerekiyor. Pek çok kişi, doktora şu veya bu ilacın kontrendike olduğunu söyleyenin çoğunlukla hemşire olduğunu bile bilmiyor. Çok yakınız! Biz, hasta ile tedaviyi yapan doktor arasındaki bağlantıyız ve bize emanet edilen hastanın sağlığı değiştiğinde ve dolayısıyla bazı ilaçların uygulanması veya kesilmesi gerektiğinde ilk fark eden biziz.

İş bu noktaya geldiğinde, sık sık kendime, hemşirelik personeline ne kadar az güvendiğimizi soruyorum. Diğer ülkelerde hemşirelik personeli çok daha yüksek bir itibara sahiptir ve genellikle doktorlarla eşit düzeydedir. Diğer ülkelerde insanlar hemşirelerle konuşuyor, onlar hakkında değil. Ve diğer ülkelerde hemşirelik, uzmanlığının tam olarak tanınmasıyla güven ve ayrıcalığa sahiptir ve bu nedenle bu ülkeye göre önemli ölçüde daha fazla yetkinliğe sahiptir.

Ricardo Lange: Bakım personelinin hiçbir şey yapmasına güvenmiyorsunuz

Mesleğimizin üzerinde kara bir yağmur bulutu gibi dolaşan bu görüntü olsa gerek, çünkü insanlar bunun aksine boynunda stetoskopla kamera karşısına geçen ya da dergilerde röportaj veren, fitness antrenmanlarından bahseden bir doktorun, sağlıklı beslenme vb. benzer şeyleri, her kelimeyi düşünür ve sırf beyaz önlük giydiği için herkesin otomatik olarak bu konular hakkında bir fikrinin olmadığı gerçeğini görmezden gelmeyi sever – çünkü bu onların uzmanlık alanı değildir. Ancak sağlık sektöründe çalışan, hasta olduğunda ilk orada olan, ilk acil müdahaleyi başlatan, en zor tıbbi işlerde yardımcı olan, son derece hassas tıbbi ekipmanların nasıl kullanılacağını bilen, hastayı tedavi eden bir hemşire. Her gün en karmaşık yaralar. Kısacası alanında uzman birine güvenmek gerekiyor.

Yasal olarak, eczaneden kendilerinin satın alabilecekleri ibuprofen 400'ü doktor reçetesi olmadan hastaya vermemize bile izin verilmiyor. Söyleyebileceğim tek şey, mesleğimizin hak ettiği değeri alması için daha kat edilmesi gereken uzun bir yol olduğu.