Bırakmak istiyor ve nasıl yapılacağını bilmiyor musunuz? Size yardımcı olacak ajanslar var

Arda

Global Mod
Global Mod
Japon yasaları insanların istifa etme hakkını garanti etse de işyeri hiyerarşisi gibi süreci karmaşıklaştırabilecek sosyal kurallar da mevcut.

Japon gazetesinde, Asahi Shimbum istifa etmek isteyen gençlerin yaşlılar ve patronlar nezdinde “hain” olarak görülebileceğini açıklıyor. Bu şekilde işverenler yetiştirdikleri birinin işten ayrılmak istemesini kabul edemezler.

Patronların istifayı kabul etmemesine neden olan bir diğer faktör ise işgücü sıkıntısıdır.

İstifa bürolarının maliyeti ne kadar?

İster işlerinden memnun kalmadıkları için, ister kendilerine söylenenden farklı bir çalışma ortamı buldukları için, ister her halükarda, kişiler avukat gözetiminde faaliyet gösteren bu kuruluşlardan destek talebinde bulunabilmektedirler.

Orta Mainichi Tokyo merkezli Albatross Co. tarafından yönetilen Taishoku Daiko Momuri şirketinin hizmetlerinin, müşterinin tam zamanlı veya sözleşmeli çalışan olması durumunda 22.000 yen'e (154 $) mal olabileceğini paylaştı; Yarı zamanlı çalışansanız 12.000 yen (84 $).

Guardian adlı başka bir şirket, hizmetlerini 65.000 yen (457 $) karşılığında sunuyor veya çıkış 20.000 yen (140 $) ücret alıyor.

The Mainichi'ye göre, Japonya'da mali yılın başlangıcına denk gelen bu yılın 1-12 Nisan tarihleri arasında Momuri şirketi, 80'i yeni mezunlardan olmak üzere 545 başvuru aldı; bu rakam bir önceki yıla göre arttı. 52 idi.

Yeni mezunların şirketlerinden ayrılmalarının temel nedeninin, çalışma ortamının katılmadan önce duyduklarından farklı olması olduğunu vurguluyor. Hizmet talep edenlerin %60'ı 20-30 yaş arası gençler olmasına rağmen son zamanlarda yaşlı çalışanlardan da talepler gelmeye başladı.

Taishoku Daiko nasıl çalışır?

Resmi web sitesinin otomatik çevirisinde taishoku daiko Momuri Onlarla iletişime geçmek için aşağıdaki nedenleri listeleyin:

• Yakında emekli olmak istiyorum.
  • Ona işi bırakacağımı söyledim ama buna izin vermedi.
  • İşe gitmeden emekli olmak istiyorum.
  • Ona istifa ettiğimi söyleyemem.
  • Bırakmak istiyorum ama emekli olana kadar çok fazla iş var.
  • Şirketteki insanlarla konuşmak istemiyorum.
  • Mevcut ortamda emeklilik konusunda objektif bir görüş duymak isterim.
  • İşle ilgili bir sorum var.
  • Patronumdan güç tacizi alıyorum.
  • Bunu kendim mi bildirmeliyim yoksa bir emeklilik acentesine mi başvurmalıyım diye merak ediyorum.
  • Bir emeklilik acentesi tutmayı düşünüyorum ama bunu şüpheli ve korkutucu buluyorum.
Acente, süreci yürütmenin az çok yollarını içeren farklı hizmet modelleri sunuyor ve işleyişini şu şekilde açıklıyor:

1. Danışma LINE, telefon veya danışma formu gibi araçlarla. Ayrıca ofislerde veya Zoom üzerinden yüz yüze görüşme yöntemi de bulunmaktadır.
  2. Toplantı. Doldurmanız gereken web hedef kitle sayfasının URL'sini gönderirler ve ardından ayrıntılı bir toplantı aracılığıyla size ajansın çalışmalarını anlatırlar.
  3. Sözleşme/Ödeme. Başvuru sahibi, kullanım koşullarını onaylayıp sözleşmeyi imzalar ve ardından ödemeyi kredi kartı, market kartı, banka havalesi, vadeli ödeme ile yapar.
  4. Son onayburada başvuruyu incelerler ve niyetlerin nihai onayını alırlar.
  5. Acente istenilen tarihte firmayı işe alır ve istifa niyetini bildirir.
  6. Belge prosedürleri. Sayfada kişinin istifa bildirimlerinin, ödünç alınan ve iade edilen öğelerin işlenmesinden sorumlu olduğu vurgulanıyor. İşlemler posta yoluyla yapıldığı için firma ile iletişime geçmenize gerek yoktur.