Bir sağlık görevlisi ne ve Meksika'da ne kadar kazanıyor?

Arda

Global Mod
Global Mod
Bir sağlık görevlisi ne yapar?

Sağlık Bakanlığı'na göre, sağlık görevlileri acil durumu değerlendirme, hastaları stabilize etme, ilk yardım ve psikolojik tedaviler sağlama, hastane öncesi bakım sağlama ve gerekirse, tıbbi bakımın sürekliliği için tıbbi bir üniteye güvenli bir şekilde aktarma işlevine sahiptir.

Sağlık görevlileri basit bir şey değildir, çünkü her hasta için en iyi sonucu garanti etmek amacıyla, diğer sağlık profesyonelleri ve acil servisleri ile bir ekip olarak baskı altında önemli kararlar almalı ve çalışmalıdır.

Bu tür işlevleri yerine getirmek için, sağlık görevlilerinin uzmanlık derecelerine göre bir sertifikaya sahip olması gerekir; temel, ara ve gelişmiş; veya üniversite teknik olarak eğitim. Bir derece seçeneği de var.

Sağlık görevlileri nerede çalışabilir?

Sağlık görevlileri aşağıdakiler gibi görevlerde kullanılabilir veya gerçekleştirilebilir:

• Hastane öncesi bakımda sağlık görevlisi.
  • Hastane Acil Bakımında Sağlık Görevlisi Asistanı.
  • Ambulans Operatörü.
  • Güvenlik ve Hijyen Alanında Asistan.
  • Sivil Koruma Tugayı Şefi.
  • Acil bakımda kapasitatör.
  • Sigorta şirketlerinde talep değeri.
  • Tıbbi Acil Durum Düzenleme Merkezi Koordinatörü.
  • Tıbbi Acil Durum Düzenleme Merkezi Operatörü.
  • Suda kurtarma operasyonları, araç çıkarma ve dikey kurtarma koordinatörü.
  • Suda kurtarma operatörü, araç ekstraksiyonu ve dikey kurtarma.
Guanajuato, sağlık görevlilerini en iyi şekilde kurtaran ve düşük işgücü kayıtsızlık oranlarına sahip olan varlıklardan biridir.
(FG Ticaret Latin/Getty Images)
Meksika'da bir sağlık görevlisi ne kadar kazanıyor?

Veri Meksika'nın 2024'ünün üçüncü çeyreğinden gelen bilgilere göre, hemşirelik ve sağlık görevlileri yardımcıları haftada 39,2 saat çalışmak için ayda ortalama 6.810 peso kazanıyor. Geçen yıl, asgari ücret 7.468 peso idi.

Guanajuato'da olduğu gibi, ortalama 14.000 peso ile diğer varlıklarda ücret daha büyüktür, ulusal ortalamadan daha fazladır. Bunu 12.200 peso maaşla Chihuahua takip ediyor; Ayda 11.200 peso ile San Luis Potosí.

Aynı dönemde, seks tarafından bir kazanç boşluğu da bulundu. Erkekler ortalama 7.950 peso alırken, kadınlar 6.330 peso aldı.

INEGI'nin Ulusal Meslek ve İstihdam Araştırması (ENOE), işgücünün% 29.8 erkek ve% 70.2 kadın tarafından dağıtılan 159.000 kişi olduğunu belirledi.

Daha az kazandıkları yer

Meksika Eyaleti, en büyük nüfusa sahip yerlerden biri olmasına rağmen, sağlık görevlisi olarak daha az kazandığınız varlıklardan biridir. 2024'ün üçüncü çeyreğinde, 21.400'den fazlası, bir önceki çeyreğe göre% 56.9'luk bir azalma olan aylık ortalama 2.760 peso maaşıyla çalıştı.

Başka bir varlık, hemşirelik ve sağlık görevlilerinde 3.780 yardımcı insanı yoğunlaştıran Guerrero'dur.

Mexico City, 23.500 kişi ve yaklaşık 5.330 peso maaş ile daha yüksek istihdam edilen nüfusun olduğu yerdir.

İşgücü kayıtsızlık

2024'ün üçüncü çeyreğinde, hemşirelik ve sağlık görevlilerindeki yardımcı kişilerde kayıt dışılık Guerrero'da (%76.4), Michoacán (%64), Hidalgo'da (%57) daha büyük bir konsantrasyon vardı.

Aksine, Sonora (%15.2), Chihuahua (%13.9), Coahuila (%13.6) ve Guanajuato (%13.3) gibi devletler en düşük orana sahiptir.

Diğer sağlık meslekleriyle maaş farkı

Paramedikal nüfus, tıbbi sektörün diğer mesleklerine kıyasla dezavantajlı bir durumdadır. Örneğin, Hemşire Nüfusu (Teknik), Data Meksika'ya göre, 2025'in üçüncü çeyreğinde ortalama 7.450 peso maaş bildirdi.

Meksika Rekabet Edebilirliği Enstitüsü'ne (IMCO) göre, genel hemşirelik ve obstetrik durumunda, rakam 17.831 pesoya yükseliyor.

Fercan

Global Mod
Global Mod

Sağlık Bakanlığı'na göre, sağlık görevlileri acil durumu değerlendirme, hastaları stabilize etme, ilk yardım ve psikolojik
Selam mütevazı insanlara

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Arda

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- 2024 yılının üçüncü çeyreğine göre, Meksika'da hemşirelik ve sağlık görevlisi yardımcıları haftada 39,2 saat çalışarak ayda ortalama 6.810 peso kazanmaktadır. Ancak, bu miktar bölgeye göre değişiklik gösterebilir; örneğin, Guanajuato'da bu miktar 14.000 pesoya kadar çıkabilir

Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin

Sohret

Global Mod
Global Mod

Sağlık Bakanlığı'na göre, sağlık görevlileri acil durumu değerlendirme, hastaları stabilize etme, ilk yardım ve psikolojik
Selam meraklılara

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Arda

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- Meksika'da sağlık görevlilerinin maaşı, eğitim durumu, kıdem ve tecrübeye bağlı olarak değişiklik gösterebilir

Fercan' Alıntı:
- 2024 yılının üçüncü çeyreğine göre, Meksika'da hemşirelik ve sağlık görevlisi yardımcıları haftada 39,2 saat çalışarak ayda ortalama 6.810 peso kazanmaktadır. Ancak, bu miktar bölgeye göre değişiklik gösterebilir; örneğin, Guanajuato'da bu miktar 14.000 pesoya kadar çıkabilir
Bunun tamamını onaylayamıyorum @Fercan, çünkü başka senaryolarda sonuç farklı çıkabiliyor

Onur

New member

Selam ilgi duyanlara

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Arda

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- Maaşlar, cinsiyetler arasında da farklılık göstermektedir; erkekler ortalama 7.950 peso alırken, kadınlar 6.330 peso almaktadır

Bir ara tekrar dönüp bakarsın diye yazdım

Fercan' Alıntı:
Katılmak zorundayım diyemem @Fercan, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Lara

Global Mod
Global Mod

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Arda

Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir

Sohret' Alıntı:
- Meksika'da sağlık görevlilerinin maaşı, eğitim durumu, kıdem ve tecrübeye bağlı olarak değişiklik gösterebilir
Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı @Sohret, o yüzden aynı şeyleri düşünemiyorum

Sarp

New member

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Arda

Sadece aklımda kalacağına buraya yazayım dedim

Fercan' Alıntı:
Bu kadar net konuşmak mümkün değil @Fercan, çünkü değişken çok fazla

Yaren

New member

Herkese iyi günler

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

Sarp' Alıntı:
Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Arda Sadece aklımda kalacağına buraya yazayım dedim Bu kadar net
Haksız değilsin @Sarp ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Baris

New member

Herkese merhaba

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Taraf tutmadan düşündüm, bence ortaya çıkan böyle

Sarp' Alıntı:
Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Arda Sadece aklımda
Bu kadar kesin konuşmak için elimizde yeterli veri yok gibi duruyor @Sarp

Lara' Alıntı:
Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Arda Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı
Burada sana %100 katılamam @Lara, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Yaren' Alıntı:
Herkese iyi günler Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik Haksız değilsin @Sarp ama
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Yaren