Bir Rus siber saldırısı bana nasıl panik atak yaşattı?

oburefe

Member
Yine oldu. Kendime bir teşhis koydum: sedafobi. Ve şöyle oldu: Birkaç gündür her sabah gelen kutumdaki spam klasörünü kontrol ediyordum. Hayattaki gerçekten önemli şeylerin tartışıldığını fark ettim. Örneğin arabaya dökülen içeceklerin gerçek maliyeti. Ya da iki poşet kabartma tozu kullanarak tuvalete nasıl yeni bir parlaklık kazandırılabileceğini.

Özellikle dikkat çeken bir mesajın önünde rahatsız edici bir konu satırı vardı. “Uzman uyarıyor” dedi: “Gürültü önleyici kulaklıklar panik ataklarınızı tetikleyebilir.” Benim panik atağım mı? O zamana kadar herhangi bir şeye sahip olduğumun farkına bile varmamıştım. Bu güne kadar gürültü önleyici kulaklığım da yok. Ancak şirket içinde adının hakkını veren bir iletişim şirketinde çalışıyorum. Ortaya çıkan gürültüyü önlemek için açık ofislerde kulak tıkacı kullanıyorum.

Günaydın Berlin
Bülten

Kayıt olduğunuz için teşekkürler.
E-postayla bir onay alacaksınız.

Kulak kanallarımdaki tıkaçlar açıldığında meslektaşlarım akustik nirvanaya veda ediyor. Ancak uzman bunun ölümcül bir hata olduğuna dair beni temin etti. Adı Rusçaya benzeyen aynı adam bana, “Sürekli uğultu sesleri kesiliyor” dedi ve bunun ciddi sonuçlarını hemen gösterdi: “Fobi bozukluğu olan kişilerin, kontrolden çıkabilecek müdahaleci düşüncelerden etkilenme olasılığı daha yüksektir. hiçbir ses dikkat dağıtmıyor.”

Uzman bu süreci “yeniden düşünmek” olarak adlandırdı. Ve paniğe kapıldım. Bir anda sürekli yabancı siber teröristlerin saldırılarına maruz kaldığımı fark ettim. Sonunda bankamın bana göndermeye devam ettiği e-postaların neyle ilgili olduğunu kendime açıklayabildim. Şu ana kadar burada yer alan talimatlara uymamıştım ve bunları bir an önce toplayıp finans kurumunun yönetim kuruluna göndermek istedim. Yüksek maaşlı çalışanlarının ardı ardına yanlış cümleler kurduğunu bilmeli: “Hesap bilgilerinizin süresi doluyor, buradaki bağlantıya tıklayın.” Bir zamanların gururlu Alman finans sistemi nereye gelmişti?

Artık biliyordum. Rus kulaklık uzmanının size kolaylık sağlamak için bir bağlantı da sunması uygun oldu: O olmasaydı asla yaşayamayacağım panik ataklardan kurtulmak için ihtiyacım olan tüm bilgileri ruknik.org web sitesinden alacaktım. Rus Trojanını kesinlikle bedavaya alırdım.

Beni bir işitme cihazı akustiği uzmanının ana sayfasına yönlendiren bir arama motoruna güvenecek kadar soğukkanlı davrandım. Durumumu biliyormuş gibi görünüyordu. Bunu, kendisine göre İngilizce sedafobiden türetilen ve sessizlik korkusu anlamına gelen sedafobi terimi altında özetledi. Seslerin yardımıyla bu korkunun üstesinden gelinebileceğine dair bana güvence verdi. Beyaz gürültü uygundur.

Berliner Zeitung/Paulus Ponizak

Hipokondriyak parlaklık

Christian Schwager sağlık editörüdür ve iki yılı aşkın bir süredir burada her iki haftada bir hayali hastalıkları hakkında yazılar yazmaktadır.

Ama orada şanslıydım. 7/24 kulak çınlaması ve beyaz ses sorunum var. Bunun nedeni – sağlık sigortası portalımın bir zamanlar bana açıkladığı gibi – muhtemelen sürekli stresten kaynaklanıyor. Bu da fobileri tetikleyebilir. Benim durumumda görünüşe göre sedafobi var. Kulak çınlaması kaybolduğunda buna vücudun kendi kendini iyileştirme gücü denir.