Berlin Pensioner velayet yapmalı çünkü maske takmıyordu

oburefe

Member
16 Kasım 2024'te Karola M. 75 yaşındaki kadın, iki gün boyunca zorla Lichtenberg Islah Tesisinde hapis cezası vermişti. Uzun bir hikayenin ön sonuydu. Eksik olan bir FFP2 maskesi ve mevcut bir sertifika etrafında döner. Yaklaşık 88.50 Euro, bilimsel bilgi ve yetkililer sonuna kadar etkilenmeyen. Ayrıca bir inme var.

Karola M.'nin tarihi, 20 Mart 2021'de Corona Pandemi'nin ortasında başlar. Bu ciddi sağlık krizini ve bununla işlenmesi anlamına gelir. Çok uzun zamandır uzun süren ve şimdi geçici olarak başlamış olan işlemeye bir katkı olabilir. Almanya'daki ilk Covid-19 vakalarından beş yıl sonra. Çoğu zaman hala gerekçe olarak önlemler getirdi, ancak belki de gelecek için öğretim takip edecektir.

20 Mart 2021'de Karola M. Berlin-Mitte'ye gitti. Steglitz'deki S-Bahn'da oturdu ve Brandenburg kapısına çıktı. Bir gösteriye katılmak istedi. Çıkışta, ağzından ve burnun üzerinde bir maske çekmesini isteyen bir grup polis memuruyla tanıştı. O zamanlar düzenlemeler böyleydi. Karola M.'nin onu bu yükümlülükten kurtaran bir tıbbi sertifikası vardı. 22 Ekim 2020 tarihli. Emekli ona göstermek istemedi. Karola M. yetkililere verdiği demeçte, “Genel veri koruma düzenlemesi size sertifikayı görme hakkı vermiyor.” Dedi.

Görünüşe göre önemsiz bir olay, ama çalkantılı oldu: iki üniformalı Steglitzer'e bir yetkili olan Brandenburg kapısına eşlik etti. Bir kez orada, Karola M. onun hakkında bilgi verdi. “Sonra polis bir duvarın üzerinde durmam gerektiğini söyledi” diyor. “Bunun muhtemelen ciddi olmadığını söyledim.” Karola M.'nin sonunda gitmesine izin verildi.

Şimdi 13:20 idi. Karola M. o günden beri bir bellek protokolü yaptı. Her türlü belge arasında bir dosya klasöründe bulunur. Klasör doldurulur. Yığının bir yerinde 25 Mayıs 2021 tarihli bir mektup var. “Aldığım bir idari suç. Bir işitme sayfası vardı. Doldurmadım.”

Karola M. klasöründe önerir. “Burada: 6.8.2021,” diyor. Diyerek şöyle devam etti: “Bu 83.50 Euro'nun üzerinde para cezası. Tabii ki bunun için ödeme yapmadım, bir sertifikam vardı.” Yazılı olarak itiraz etti. Yaşlı kadın bir avukat almadı.

Bir noktada, itirazıyla ilgili olması gereken müzakere için bir yük aldı, randevu: 2 Aralık 2021. “Bölge mahkemesinin girişinde, maskem olmadığı için reddedildim.” Yine sertifikasını göstermedi, yine veri korumasına atıfta bulundu. “Ben işitme engelliydim” diyor. “Arkadaşları olarak, dudak okuması nedeniyle yine de maske takmak zorunda kalmazdım.”

“Zorla”: Kelime Aralık 2023'te ilk kez düşüyor

Karola M. bir müzakere için görünmediğinden, itirazı reddedildi, oysa da temyiz edildi. Şimdi Haziran 2022'de bir Dunning bildirimi aldığı zamandı. Üç ay sonra, bölge mahkemesinin önünde bir yük. “Gitmedik, çünkü maske olmadan yine de gelmezdik.” Bu 6 Eylül'deydi.

“Zorla” kelimesi Aralık 2023'ün başlarında ilk kez düştü. Karola M.'nin elinde tutulduğu bir mektupta. 88.50 Euro para cezası ödemesi istenir. Emekli mektubu kapsar, klasöründeki aramalar, “yeni mahkumlar için bilgi”, yine para cezası mektubunu önerir, işaret parmağını çizgiler üzerine yönlendirir: “5.1.2024'te herhangi bir ödeme yoksa, sorumlu bölge mahkemesinde bir kuvvet gözaltının emrine başvurmaya zorlanacağım.”

28 Mayıs'ta Berlin Kamu Savcısı Karola M. “Düşündüm: Oraya gitmeyeceğim.” Hala bir avukattan kaçındı. Haziran başında tekrar temyizde bulundu: “Ceza Muhakemesi Kanunu Paragrafı 344'e göre masum bir şekilde zulüm ediyorum.” Yasal kaçınma için cezai bir şikayette bulundu.

Karola M. klasöründe iyi bir mesafe attı, bir yaprak çıkar. “Sevgili vb. “Ah evet, burada şöyle diyor: Yasal kaçınma yalnızca temel hukuk ilkelerinin ihlali veya adaletin temel ihlali belirlenirse var.”

Berlin-Lichtenberg'deki kadınlar için hapishane.Berlin fotoğrafı/imago

Karola M., ona da veren Berlin kamu savcısına erişim istedi. Otorite, 3-5 Temmuz 2024 arasında bir günde kendini Riedemannstrasse üzerindeki resmi binada bulabileceğini bildirdi. 4 Temmuz'da bir arkadaşıyla birlikte verildi, ancak dosyaları görmesine izin verilmedi çünkü bunu arkadaşıyla birlikte yapmakta ısrar etti. “Bunu yalnız yapmaya cesaret edemedim, bu yüzden dedim: çiftler halinde ya da hiç.” Bitmeden eve gitti.

5 Temmuz'da Karola M. felç geçirdi.

“Bir hastanedeyim ve beni hemen tuttular.” İlk yardımdan sonra atıldı. Charité kampüsünden Benjamin Franklin'den uzmanlar şimdi daha fazla tedaviyi devraldı. Bernau'daki rehabilitasyon Eylül ayı başlarında sona erdi. Geri kaldı, aksi takdirde yaşlı vatandaş talihsizlik konusunda şanslıydı, ciddi bir bozukluk tutmadı.

Prosedür başladı. Kasım ayında Karola M., dosyayı kamu savcıyla tekrar inceleme fırsatı bulacaktı. Bir kez daha eşlik etti. Oturmadan dört kapılı bir odada beklediğini söylüyor. Bir çalışan ortaya çıkmıştı, dosyaların incelenmesinin sadece onun için mümkün olduğunu söyledi. Bunu reddettiğinde, adam ayrıldı. “Sonra en keskin geldi,” diyor Karola M.: “Elinde kırmızı bir çarşaf ve yedekte iki polis memuru ile geri döndü:” İşte Lichtenberg'in kargo. İki polis memuru şimdi orada sürüyor. ” Ve sonra JVA'ya gittim.

Lichtenberg'de kurumsal kıyafetler aldı: “Kırmızı pantolon, beyaz tişört, kırmızı sweatshirt, çorap, parmak arası terlik ve 14 ateş deliği olan bir battaniye.” Hemşireler sağlıklarını kontrol ettiler. Kan basıncını ölçtüklerinde gözlerine güvenmediler. Değerler oynamak çılgınca görünüyordu: “223: 101, ama onları sakinleştirdim.” Bu kesinlikle heyecan, gidiyor, dedim. ” Gitmedi. Hemşireler yaşlılara kan basıncını düşüren bir nitro spreyi verdi. Durumunuz normalleşti. Hücresine taşındı.

Karola M.: Hapishanede can sıkıntısına karşı üç suç romanı

Bir JVA çalışanı, “Yargı personeli çok mükemmeldi” diyor. Gözaltına alınan üç suç romanını getirdi. Can sıkıntısına karşı yardımcı olmalılar. “Odama kilitlendim.” Karola M. hücresi anlamına gelir. Bir DIN A4 sayfasına kat planını çizdi. Bunu klasörüne de açtı. “Odanın bir banyosu vardı. Ayna kırıldı, önümdeki bir kadın kırdı.” Bellekte, Karola M. de çağrı yapmasına izin verilmediğinden sorumludur. Bu nedenle, konuşma terapisti ile randevu alamadığını söylüyor.

“Düşündüm: Sadece iki gün var, hızla bitti, korkmam gerekmiyor.” Gözaltındaki zaman sona erdi, ama: “15 Kasım'da bir sosyal hizmet uzmanı odama geldi,” diyor Karola M. “İki gün kalmam gerektiğini söyledi. Bekleyen başka bir prosedürle ilgiliydi.” Ayrıca maskeli bir şey. Karola M. para cezası ödemeye karar verdi. Bir arkadaşından bunu banka transferi ile yapmasını ve kanıtları bir polis karakolunda sunmasını istedi ve bu da hapishaneye haber verdi. Emekli serbest bırakıldı.

Bu tarihin sonu mu? Hayır, diyor Karola M. hapishane tazminatına başvurmak istedi. “Her şeyin sonuçları olmalı,” diyor 75 yaşındaki. Ve sonra sözde RKI dosyalarına geliyor. Robert Koch Enstitüsü'nün (RKI) oluşturduğu dahili belgelerin koleksiyonu; Bir kararsızlıkla halka geldi. Federal otorite, korona salgını sırasında mevcut bilgi durumunu arşivledi ve federal hükümetin tepkilerini kaydetti.

29 Temmuz 2020 RKI'nın bir notunda, “Genel popülasyonda FFP maskelerinin kullanımı önerilmez.”