AI hakkında öğrencilere ve öğretmenlere 30.000 burs vermek için SEP ile Google Müttefikleri

Arda

Global Mod
Global Mod
SEP'ye göre, burslar Lisans Koleji öğrencilerinin ve öğretmenlerinin ve Tarımsal Teknolojik Eğitim ve Deniz Bilimleri Genel Müdürlüğü (DGETAYCM), yapay zeka ve siber güvenlik becerilerinin geliştirilmesi için kilit araçlar sağlayarak sertifikalara erişmesine izin verecektir.

SEP başkanı Mario Delgado Carrillo, “Bilgi teknolojilerinin sadece hayatımızı değil, aynı zamanda eğitimi de dönüştürmesi tartışılmaz.” Dedi.

2019'dan beri Google, 26.000 kişiyi dijital becerilerde eğitti. Kariyer Sertifikaları .

Mario Delgado, Google'ın Latin Amerika Hükümet ve Kamu Politikaları ile İlişkiler Direktörü Eleonora Rabinovich ile birlikte duyuruya başkanlık etti; Tania Rodríguez, Yükseköğretim Mezarlığı adına ve DGetaycm başkanı Mario Hernández González.

Eleonora Rabinovich, “Teknolojik becerilerin geliştirilmesindeki bu destek, Google'ın tüm Meksikalılara yapay zeka getirme ve ülkedeki teknolojik ve sosyal ilerlemenin yönlendirdiği ekonomik fırsatları teşvik etme taahhüdünü yansıtıyor.” Dedi.

Bugün, Bachilleres 03, IztaCalco Koleji'nde, @Sep_mx Ve @googlemexico öğrencilerin ve öğretmenlerin kendilerine bilgi vermeleri için güçlendirilmesine odaklanan #Ardial #Inteligencia ve siber güvenlik.

Bu bir … pic.twitter.com/sbxpdmvgg

– Mario Delgado (@mario_delgado) 25 Mart 2025
Google'ın Eğitime Desteği

Etkinlik sırasında Technological, Google.org aracılığıyla gençlerde eğitimi artırmak için Uluslararası Gençlik Vakfı'na (IYF) iki milyon dolar verdiğini bildirdi.

Bu katkı, ülkenin güneyinde olduğu gibi, Meksika'da dijital eğitime daha az erişim topluluklarında öncelikli olarak, mesleki/teknik rehberliğe sahip 600.000 devlet ortaokuluna “Google'ın Temelleri” dersinde eğitim ve eşlik sağlamayı amaçlamaktadır.

Ayrıca Google, ücretsiz kursu olduğunu hatırladı “Eğitimciler için üretken” Bu teknolojiye sınıflara başvurmak ve öğrenme deneyimini geliştirmek için araçlar vermek.