2024 yılında iş arayacak mısınız? Bunlar CV’nizde kaçınmanız gereken niteliklerdir

Arda

Global Mod
Global Mod
Michael Page işe alım firmasının yöneticisi Javier Torre, hayır olduğunu garanti ediyor. “İnsanlar için gerçeği söylemek zor, bu yüzden doğrulamadan en iyi becerilere sahip olduklarını söylüyorlar. Bu konuda ciddi olan şey, işe alım görevlisinin başvuranın uzmanlığının ne olduğunu anlayamamasıdır” diye paylaşıyor.

“gibi terimlere olan eğilimmükemmeliyetçi“Zararsız görünebilir, ancak Torre’ye göre özgünlüğü zayıflatıyor. Her yanıt mükemmelliğin bir yansımasıysa, işe alım uzmanı bir adayın gerçek doğasını nasıl anlayabilir?

Torre, “Çekici bir CV, doğru olan CV’dir” diye vurguluyor. Abartılı övgüler yerine, iş deneyimleri hakkında doğru bilgiler sunmayı ve becerileri süslemenin cazibesinden kaçınmayı tavsiye ediyor. Ayrıca sektöre ve başvurduğunuz pozisyona özel anahtar kelimeleri birleştirmenin önemini vurgulamaktadır.

Torre’nin vurguladığı bir diğer nokta da önceki sorumlulukları başarılardan ayırma ihtiyacıdır. Profesyonel kariyerde elde edilen başarıların ve özellikle öğrenmenin sayısal etkisine sahip somut örnekler sunmayı tavsiye ediyor; çünkü bu, seçim sürecinde önemli bir farklılaştırıcı olabilir.

OCC iş kurulu Operasyon Direktörü Sergio Porragas’ın bakış açısına göre interaktif platformlar, adayların beceri ve yeterliliklerini seçmelerine olanak tanıyarak oyunu değiştirdi. Bu, süreci hızlandırsa da uzman, becerilerin desteklenmesinin önemini somut örneklerle vurguluyor.

Liderlik özellikleri” özgeçmişlerinde en sık kullanılan ifadelerden biri olduğunu belirtiyor. Ancak Porragas, adayları daha ileri gitmeye ve bu ifadeleri belirli deneyimlerle desteklemeye zorluyor. “İyi bir liderliğe sahip olduğumu nasıl gösterebilirim, kendimi diğer adaylardan nasıl farklılaştırabilirim? ?”, O sorar.

Büyüme tutkusu ve işleri iyi yapma arzusu yinelenen diğer ifadelerdir. Porragas, adayları motivasyonlarını ve hırslarını benzersiz değer önerilerini vurgulayacak şekilde ifade etmeye teşvik ediyor. “Neden diğerlerini değil de sizi işe almaları gerektiğini gösterin” diye ısrar ediyor.

Yaygın ifadeler mozaiğinde “etkili iletişim“. Her ne kadar bu beceri gerekli ve günümüzde en çok talep edilenlerden biri olsa da, özgeçmişlerde aşırı kullanımı onu bir klişeye dönüştürüyor. Torre ve Porragas, bu ifadeyi, iddialı iletişimin fark yarattığı belirli durum örnekleriyle desteklemeyi öneriyor.

Bahsedilen “takım çalışması” da ilgiyi hak ediyor. Porragas, bu yeteneğin basitçe belirtilmesinin yeterli olmadığını; adayların geçmişte ekiplere nasıl olumlu katkıda bulunduklarını göstermeleri ve liderlik pozisyonları söz konusu olduğunda çalışanları nasıl motive ettikleri ve daha fazlasını nasıl sağladıklarına dair yorum yapmaları gerektiğinin altını çiziyor. empatik liderler.

CV’lerde yaygın olarak kullanılan bir diğer ifade ise “Sonuç odaklı“. Torre, desteksiz kullanılmasına karşı uyarıyor. Adayların bu açıklamayı destekleyen ölçülebilir başarı örnekleri vermelerini öneriyor. Örneğin, satışlardaki artış, büyüme yüzdesi, etkileşim oranlarındaki artış, etki sayısı. Sayısal şeyler”.

Neos RH Consultores’un yönetici ortağı Aarón Ventura şunu ekliyor: “hayal kırıklığı toleransı” herhangi biri “Baskı altında çalışıyorum”Bu hala genellikle CV’ye yansıyan bir beceridir. Çalışma saatlerinin yorucu olduğu Meksika gibi bir bağlamda bu sosyal beceri vazgeçilmez ve çekici hale geliyor.

Ancak söz konusu kişinin, olumsuz durumlarla, aksiliklerle veya zorluklarla, duygusal kontrolünü kaybetmeden veya performansını düşürmeden başa çıkma becerisine sahip olduğunu gerçeklerle göstermesi gerekir.

Bazı başvuranların kullanmaya devam ettiği bir diğer ifade ise “çoklu görev yapıyorum”. Ventura bu ifadeye dikkat etmenizi öneriyor çünkü pandemiden sonra aynı anda birkaç şeyi yapmanın kalitesi, işe alım görevlilerinin gözünde mutlaka daha çekici olduğunuz anlamına gelmiyor. “Aynı anda birden fazla görevi yerine getirmek zamanı, konsantrasyonu alır ve stresi artırır.”

Görüşülen uzmanlar, özgeçmişlerdeki yaygın ifadelerin zorlayıcı olabileceği konusunda hemfikirdir. Ona göre özgünlük, dürüstlük ve açıklık, kendini sunumun en önemli mücevherleri olmaya devam ediyor. Belirli anahtar kelimelere dikkat etmek, somut örneklerle farklılaşmak ve desteklenmeyen klişelerden kaçınmak, CV’nin seçim sürecinde sadece görülmesinin değil aynı zamanda hatırlanmasının da anahtarıdır.